EVEN
VOORSTELLEN

Ik heet Mieke Schapendonk en voor mijn werk coach ik medewerkers in de zorg o.a. op communicatie en het nemen van eigenaarschap en eigen regie. Dat vind ik belangrijk omdat eigen regie nemen onafhankelijkheid betekent en kracht geeft. Een van mijn vragen is vaak: “Wat kan jij zelf doen om verandering te brengen in deze situatie”?

Dat is ook een van de redenen dat ik bij GroenLinksaf terecht ben gekomen. Ik wil wat meer invloed hebben en betrokken zijn bij sociale en maatschappelijke issues dicht bij huis. Het verkiezingsprogramma van GroenLinksaf ligt het dichtst bij dat wat ik belangrijk vind en daar draag ik graag aan bij.

Geboren en getogen in Waalwijk denk ik met trots aan het Hoefsvengebied. Een mooi stukje natuur. Als kind bracht ik daar veel tijd door en ik heb daar fijne herinneringen aan. Ook word ik steeds blij wanneer ik de windmolens in de polder zie verschijnen omdat ik dan weer bijna thuis ben.

Het klimaat en het milieu zijn voor mij belangrijk. Sinds 5 jaar heb ik zonnepanelen en ben er gelukkig mee. Dat is een van de zaken waarvan ik vind dat GroenLinksaf aandacht voor moet hebben. De mogelijkheid voor alle inwoners van Waalwijk, ook degenen die de financiële middelen niet hebben, op een of andere manier gebruik te kunnen laten maken van duurzame energie. Ten behoeve van het milieu en dierenwelzijn eet ik biologisch en vegetarisch. Ik ben van mening dat alle kleine beetjes helpen. Vele kleintjes maken de bijdrage groot.

Daarnaast ben ik voor een systeem van meer vertrouwen. Een voorbeeld van vertrouwen is mensen in een bijstandsuitkering vrijheden geven als het gaat om mantelzorgactiviteiten of vrijwilligerswerk. Zij dragen op die manier bij aan de (participatie)maatschappij. Nog mooier zou het zijn wanneer we een begin konden maken met een onvoorwaardelijk basisinkomen. Wat mij betreft gaan we hier op korte termijn mee experimenteren.

Ik ga er van uit dat mensen deugen en deze instelling helpt mij om positief in het leven te staan.

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk