40jaar GroenLinksaf: jubileumdag

Dit jaar bestaat onze partij 40 jaar! Dat hebben we op 17 september jl met leden en betrokkenen gevierd. Na samen koffie en gebak te hebben gegeten bij Parkpaviljoen Waalwijk, zijn we op de fiets gestapt voor een tocht door onze gemeente.

Op verschillende locaties vertelde een partijlid iets over de geschiedenis en ontwikkeling van GroenLinksaf. Zo vertelde Pierre van Meeuwen (mede-oprichter en voormalig raadslid) op de plek waar voorheen Buurthuis de Wierd stond over het ontstaan van de partij. Een andere stop die we maakten, was bij de recentelijk vernieuwde Bloemenoordflats aan het Salviapark. Hier vertelde bestuursvoorzitter (en voormalig raadslid) Sjors Slaats hoe GroenLinksaf zich over de jaren heeft ingezet voor een duurzame woonomgeving. De groene inrichting van het Salviapark is daar een mooi voorbeeld van.
Wethouder Dilek Odabasi haalde herinneringen op aan haar eerste campagne activiteit en raadslid Frank den Braven vertelde langs het Halvezolenpad op Landgoed Driessen een anekdote uit een vorige raadsperiode. Het was mooi hoe de verschillende verhalen steeds weer aangevuld werden met herinneringen van de andere aanwezigen.

Aan het einde van de fietstocht kwamen we aan in het centrum van Waalwijk, waar we gezamenlijk gedineerd hebben. Bij restaurant Blauw werden we verwelkomd door troubadour Peter Dupont. Het diner was geheel op maat met veel aandacht voor vegetarische en veganistische gerechten. En er werd uitgebreid nagepraat en bijgepraat door alle aanwezigen. 
Het was een mooie dag waarbij het GroenLinksaf gedachtegoed centraal stond. Op naar de volgende 40 jaar.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

Vergaderschema najaar

In januari 2022 ging de Waalwijkse gemeenteraad over op een ander vergadermodel. In plaats van een cyclus met een A-raad en B-raad, werd er overgegaan

LEES MEER
Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk