EVEN
VOORSTELLEN

Ik ben Veerle Joosen. In 2021 heb ik de bachelor opleiding Public Governance aan Tilburg University afgerond. Deze internationale opleiding is voornamelijk gefocust op bestuurskunde, rechten en economie. Een aantal van de meest interessante vakken vond ik Political Science, European Governance, en History of Government & Public Institutions. Ik ben ook geïnteresseerd in thema’s zoals duurzaamheid, natuur en dierenwelzijn. Na twee jaar fractiemedewerker, ben ik sinds mei 2022 aspirant-bestuurslid bij GroenLinksaf en kan ik actief met deze thema’s bezig zijn. GroenLinksaf is de groenste partij in Waalwijk, bestaande uit een fijne club mensen, waar ik me met plezier voor inzet.

Het meest bijzondere gebouw binnen de gemeente Waalwijk vind ik de Bartholomeuskerk, die zich bevindt aan het Dorpsplein in mijn geboorte- en woonplaats Waspik. De kerk is gebouwd in 1840 en is sindsdien een kenmerkend beeld voor Waspik. Naast dat ik de kerk erg mooi vind, is het een speciale plek voor mij omdat mijn ouders er getrouwd zijn, maar ook omdat ik er afscheid heb genomen van een dierbare.

Binnen de huidige verkiezingsperiode vind ik het belangrijk dat GroenLinksaf zich in zet voor een schone leefomgeving. Denk daarbij aan het actief voorkomen en opruimen van zwerfafval en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Daarnaast vind ik het tegengaan van klimaatverandering (in de breedste zin) en armoede erg belangrijk.

Tenslotte hoop ik dat GroenLinksaf zich in kan zetten om meer sociale cohesie te creëren, zodat we als mensen meer naar elkaar om kijken. Graag zou ik leven in een gemeente waar er plek is voor iedereen en waar iedereen een stem mag hebben en deze kan laten horen.

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk