WMO Beleid Waalwijk

Tijdens de Gemeenteraad van afgelopen donderdag heeft de voltallige raad ingestemd met het WMO Beleidsplan. Dat is een geweldig resultaat en een opsteker voor het harde werken door de afdeling sociaal domein.

In de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) gaat het over het aanvragen van hulpmiddelen om thuis te kunnen blijven wonen tot specialistische begeleiding voor mensen met ernstige problematiek.

De weg die we in de gemeente Waalwijk nu inslaan, gaat uit van vertrouwen en van samenredzaamheid. Als het even niet gaat, dan kun je snel en dichtbij terecht voor steun. Zodat je daarna weer verder kan. En als dat echt niet lukt, dan is er nog steeds de individuele zorg om je bij te staan. GroenLinksaf is daarom erg blij met het nieuwe WMO beleid, al realiseren we ons dat dit een hele grote verschuiving is. En dat die niet van vandaag op morgen gebeurd zal zijn, maar verandering komt eraan!

En gezien samenredzaamheid belangrijk is binnen dit nieuwe beleid, heeft GroenLinksaf de wethouder gevraagd om te onderzoeken of het mogelijk is om voor de toeslagenouders binnen onze gemeente een voorziening in te richten waar zij elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen. In de raadsvergadering gaf wethouder Odabasi aan hierover in gesprek te gaan.
Inmiddels zijn de eerste stappen gezet, met een bezoek van onze wethouder aan #Number90 in Almere om deel te nemen aan een werksessie ter voorbereiding van de pilot (Gelijk)waardig herstel voor gedupeerde ouders en kinderen van de kinderopvangtoeslagaffaire. Wordt vervolgd.

 

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER
voor elkaar WMO

WMO Beleid Waalwijk

Tijdens de Gemeenteraad van afgelopen donderdag heeft de voltallige raad ingestemd met het WMO Beleidsplan. Dat is een geweldig resultaat en een opsteker voor het

LEES MEER
baardwijkse overlaat

Geluidsscherm Baardwijk

Geluidsoverlast van de Maasroute A59, we hebben er in onze gemeente dagelijks mee te maken. Vooral de mensen in Baardwijk staan er mee op en

LEES MEER
groenlinksaf pleit voor beter OV

Beter OV in de kernen

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 9 maart 2023 stelde de Waalwijkse gemeenteraad het mobiliteitsplan vast. Een uitgebreid document waarin veel van de doelen van de

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk