EVEN
VOORSTELLEN

ERWIN BELL

Geboortedatum: 8-5-1980 (41)
Woonplaats: Waalwijk
Belangrijke onderwerpen voor Erwin: duurzaamheid, directe democratie en armoede.

Wie ben je?
Ik ben Erwin Bell, ik woon in Waalwijk en ben opgeleid tot spelontwerper. Daar ligt mijn hart en ziel. Een goed spel is in balans en motiveert de speler zich te blijven ontwikkelen om daardoor verder te komen in het spel. Dit is in een gemeente ook prima toe te passen. Om verder te komen moet je je blijven ontwikkelen. En dat hoop ik ook te brengen in de raad. Zorgen voor een goede balans waarbij het goede behouden blijft en er altijd aandacht is voor ontwikkeling en vooruitgang naar de toekomst.

En als het gaat om het leuker maken van Waalwijk, dan zal ik uiteraard zeer nauwkeurig zijn in de besluiten daarover.

Wat zijn de successen van GroenLinksaf waar jij trots op bent?
Met GroenLinksaf in de coalitie is er meer aandacht gekomen voor duurzaamheid. Zo is bijvoorbeeld de herplantplicht voor bomen ingevoerd. Hiermee wordt de bomenstand in de gemeente tenminste op peil gehouden en verder uitgebreid. Bomen zorgen niet enkel voor een beter globaal klimaat, ook lokaal zijn ze heel belangrijk. Ze zorgen voor verkoeling in de zomer en daarmee maken ze de stad leefbaarder. Hoe meer bomen, hoe beter.

Burgers hebben de meeste invloed bij de verkiezingen. Daarnaast zijn er diverse instrumenten voor burgerparticipatie. Ik vind de betrokkenheid van burgers bij besluiten erg belangrijk en wordt enthousiast van de diverse vormen van burgerparticipatie. In het voortraject van de ontwikkeling van nieuwe windmolens in Waalwijk hebben we goed kunnen zien dat de gemeente werk heeft gemaakt van burgerparticipatie. Windmolens zijn nodig en iedereen heeft daar verschillende meningen en ideeën bij en daar heeft de gemeente verschillende instrumenten gebruikt om de inwoners maximaal te kunnen bereiken. Een mooi voorbeeld voor toekomstige processen.

Door deelname van GroenLinksaf in het college heeft een koerswijziging plaatsgevonden als het gaat om in gaswinning uit Waalwijkse bodem. Er is in samenwerking met omliggende gemeenten, waterschappen en de provincie bezwaar ingediend tegen (extra) gaswinning.

Als laatste wil ik aangeven dat ik erg trots ben op mijn partij, omdat het een partij is die naast de politiek in de gemeenteraad, middenin de samenleving staat en oog heeft voor lokale ontwikkelingen. Zo steunt GroenLinksaf jaarlijks mooie initiatieven in de gemeente die raakvlak hebben met onze groene en sociale idealen.

Wat is voor jou een belangrijk aandachtspunt voor de komende raadsperiode?
Het allerbelangrijkste is dat we zo snel mogelijk de windmolens gaan realiseren. De wereld staat letterlijk in brand door klimaatverandering.

We moeten zo spoedig mogelijk oplossingen vinden om energie lokaal op te slaan en te gebruiken waarbij er een mogelijkheid tot koppeling met het landelijk netwerk mogelijk moet zijn voor de momenten dat het nodig is. Het blijven wachten op de technische mogelijkheden van de netbeheerder zorgt voor vertraging van de plannen. 

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk