EVEN
VOORSTELLEN

ANJA WENS

Geboortedatum: 02-05-1974 (47)
Woonplaats: Waalwijk
Belangrijke onderwerpen voor Anja: jeugd, gelijkheid, duurzaamheid en cultuur.

Wie ben je?
Mijn naam is Anja Wens. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Zanddonk. Tot voor kort was ik werkzaam als boekhouder, maar ik heb het roer omgegooid en ervoor gekozen om werk te maken van mijn creatieve talenten. Toen ik zo’n 20 jaar geleden in Waalwijk kwam wonen, heb ik me verdiept in de lokale politieke partijen. Dat GroenLinksaf voor inclusiviteit en gelijkheid staat, sprak mij direct aan.

Wat zijn de successen van GroenLinksaf waar jij trots op bent?
Ik ben er trots op dat GroenLinksaf zich al jaren inzet voor gelijkheid en inclusiviteit in onze gemeente. Zo is Waalwijk sinds enkele jaren een Global Goals gemeente. Dit zie je op veel manieren terug in onze gemeente. In 2021 haalde Waalwijk de halve finale van de Meest Toegankelijke Gemeente. Bij het huisvesten van statushouders loopt Waalwijk voorop. En bij het stadhuis wordt de regenboogvlag gehesen. Ook binnen de partij voel ik dat iedereen welkom is en dat je alle kansen krijgt om mee te doen, denken en praten. Onze diverse kieslijst is hier een goed voorbeeld van.

Wat is voor jou een belangrijk aandachtspunt voor de komende raadsperiode
Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat je de ruimte krijgt om jezelf te zijn. Huidskleur, afkomst, beperking, inkomen of geaardheid mag geen verschil maken. We zijn allemaal mens en allemaal samen. Ik ga mijn steentje bijdragen om onze gemeente voor iedereen een veilig thuis te laten zijn.

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk