Bezoek Willem van Oranje Scholengroep

24-02-2022

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan onze kandidaten op werkbezoek bij een aantal organisaties, bedrijven en instellingen waarmee wij een gedeelde visie hebben. Na elk bezoek vertellen wat we opgehaald hebben en als aandachtspunt meenemen naar de komende bestuursperiode. Vorige week zijn we in gesprek geweest met Jan Maarten de Bruin, bestuurder van de Willem van Oranje scholengroep.

Vrijdagmiddag, de storm Eunice zorgt voor een bijna lege school. Leerlingen zijn vroeg naar huis gestuurd, zodat ze veilig thuis kunnen komen. Die lege school is er de afgelopen twee jaar vaker geweest. Wat heeft dat voor impact gehad? En hoe kijkt de school vooruit? Wat geeft de bestuurder ons als aandachtspunt mee voor de komende raadsperiode?

De bestuurder geeft aan dat hij erg tevreden is over de samenwerking met de gemeente Waalwijk. Natuurlijk zijn er ook punten van aandacht, zoals:

  • De stijgende vraag naar jeugdzorg, de gezondheid en het welbevinden van onze jongeren. De scholen hebben dagelijks met jeugdigen te maken en zij merken het direct als leerlingen vastlopen. Daarom zijn er kortere lijntjes nodig met de gemeente.  Over de inzet van de school maatschappelijk ondersteuners zijn ze heel tevreden.
  • Duurzaamheid en energiebesparing. De scholengroep heeft meerdere gebouwen die heel intensief gebruikt worden. Bovendien heeft corona aangetoond dat ventilatie en een goed binnenklimaat bijdragen aan de gezondheid. De scholen hebben behoefte aan ondersteuning en afstemming.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Filmavond Maak het simpel!

Filmavond: Maak het simpel!

Dit jaar organiseert GroenLinksaf Waalwijk een aantal filmavonden waarop we met inwoners in gesprek gaan over een actueel onderwerp. Deze avonden zijn bedoeld voor alle

LEES MEER
Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk