Burgerbegroting, jij mag het zeggen!

GroenLinksaf vindt het belangrijk dat inwoners kunnen meedenken en beslissen over gemeentelijk beleid. Zij kennen hun eigen buurt goed en weten wat er speelt. ‘Jij mag het zeggen’ is een prominent onderdeel van ons verkiezingsprogramma.

Nu gaat Waalwijk aan de slag voor een burgerbegroting. In het coalitieprogramma ‘Samen duurzaam vooruit’ hebben we afgesproken te kijken hoe we een burgerbegroting voor een deel van het gemeentelijk budget kunnen vormgeven. De fractie van GroenLinksaf opperde dit idee al bij de begroting van 2016. We zijn blij dat we dit initiatief nu op basis van het coalitieprogramma verder gaan oppakken.

De komende tijd staat in het teken van zoeken naar een manier die past bij Waalwijk. Zo wordt op 29 januari een LAB georganiseerd om het idee verder uit te diepen met inwoners en organisaties Meer informatie en aanmelden op gemeentelijke website. Heb jij ideeën, zorg dat je er bij bent! De raadswerkgroep communicatie, waar Björn Bögemann lid van is, gaat kijken hoe andere gemeenten dit succesvol aanpakken. 2019 wordt het jaar dat we echt werk gaan maken van een burgerbegroting.

Björn Bögemann

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Filmavond Maak het simpel!

Filmavond: Maak het simpel!

Dit jaar organiseert GroenLinksaf Waalwijk een aantal filmavonden waarop we met inwoners in gesprek gaan over een actueel onderwerp. Deze avonden zijn bedoeld voor alle

LEES MEER
Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk