GroenLinksaf steunt Natuurspeeltuin Waspik

Processed with MOLDIV

GroenLinksaf is een plaatselijke politieke partij, die sinds 1986 is vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Op dit moment bezet GroenLinksaf drie zetels. De partij heeft aandacht voor het milieu en heeft zorg voor de zwakkeren in de samenleving, beiden in de ruimste zin.

Vertegenwoordigers van GroenLinksaf schenken een deel van hun raadsvergoeding aan de partij. Daarmee worden activiteiten bekostigd als de maandelijkse koffieochtenden, themacafés, verkiezingscampagnes, maar ook andere activiteiten die passen bij de doelstellingen van GroenLinksaf. Denk aan de Wereldboom tijdens Wolluk-stock.

GroenLinksaf wil initiatieven die de Waalwijkse samenleving versterken financieel ondersteunen. Denk aan de uitgifte van een wijkkrantje of een buurtinitiatief voor energiebesparing. Jaarlijks stelt de partij daarvoor een bedrag van 500 euro beschikbaar.

Belangstellenden konden voor 15 november een aanvraag indienen voorzien van een omschrijving van het project en een (eenvoudige) begroting. Een onafhankelijke commissie besluit daarna welke aanvraag voor de ondersteuning in aanmerking komt. In 2015 waren dat ´de vrienden van het wandelpark´.

In 2016 is de keuze gevallen op de natuurspeeltuin in Waspik.

Zaterdag 10 december heeft een vertegenwoordiging van het bestuur en de fractie van GroenLinksaf een symbolische cheque overhandigd aan de initiatiefnemers op de locatie waar de natuurspeeltuin gaat komen.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER
voor elkaar WMO

WMO Beleid Waalwijk

Tijdens de Gemeenteraad van afgelopen donderdag heeft de voltallige raad ingestemd met het WMO Beleidsplan. Dat is een geweldig resultaat en een opsteker voor het

LEES MEER
baardwijkse overlaat

Geluidsscherm Baardwijk

Geluidsoverlast van de Maasroute A59, we hebben er in onze gemeente dagelijks mee te maken. Vooral de mensen in Baardwijk staan er mee op en

LEES MEER
groenlinksaf pleit voor beter OV

Beter OV in de kernen

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 9 maart 2023 stelde de Waalwijkse gemeenteraad het mobiliteitsplan vast. Een uitgebreid document waarin veel van de doelen van de

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk