GroenLinksaf wil inzichtelijke gemeentelijke financiën

Gemeentelijke financiële verslaglegging is ingewikkeld en ontoegankelijk voor personen die zich niet professioneel met dit onderwerp bezig houden. GroenLinksaf vindt begrijpelijke gemeentelijke financiën essentieel voor een goed werkende democratie. Daarom hebben wij het college gevraagd om deel te nemen aan het platform Open Spending.

Open Spending

Met Openspending.nl is het mogelijk om uitgaven en inkomsten van overheden digitaal te ontsluiten en onderling te vergelijken. Dit gebeurt op een vernieuwende en innovatieve manier. Al meer dan 100  gemeenten ontsluiten zo hun financiële gegevens. Waalwijk is nog niet zover.

Openoverheid, openspending, GroenLinksaf
Vergelijking Oosterhout en Oss op Openspending

Open en transparant Waalwijk

GroenLinksaf stelt deze vragen in het kader van een bredere visie; wij werken aan een open en transparante gemeente Waalwijk. Wij vinden openheid belangrijk voor het goed functioneren van de overheid. Zo stond in ons verkiezingsprogramma: De gemeente Waalwijk is er voor haar inwoners en moet daarom toegankelijk en transparant zijn. De komende raadsperiode willen wij meer acties ondernemen om dit ideaal te verwezenlijken.Heeft u zelf ook ideeën om de gemeente Waalwijk meer open en transparant te maken? Neem dan contact met ons op. Wij wisselen graag ideeën met u uit.

Schriftelijke vragen

Onze schriftelijke vindt u hier: Schriftelijke vragen GroenLinksaf Financiële transparantie als open overheid. Over de antwoorden houden we u op de hoogte. Op de website openspending.nl staat meer informatie over dit platform en vindt u de gegevens van meer dan 100 andere gemeenten.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

Vergaderschema najaar

In januari 2022 ging de Waalwijkse gemeenteraad over op een ander vergadermodel. In plaats van een cyclus met een A-raad en B-raad, werd er overgegaan

LEES MEER
Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk