Woningbouwplan Gedempte Haven: 171 woningen en oog voor duurzaamheid

06-02-2022

Donderdag 3 februari werd het Stedenbouwkundig ontwerp voor de Gedempte Haven aangenomen door de Waalwijkse gemeenteraad. Met het plan worden 171 nieuwe woningen gerealiseerd, waaronder 52 sociale huurwoningen. We zijn blij met deze stap vooruit in het realiseren van meer woningen en groen in Waalwijk. Tegelijkertijd zien we ook nog een aantal verbeterpunten: het gebruik van groene gevels en een regeling waarbij Waalwijkers voorrang kunnen krijgen op de woningen.

Onze fractie beoordeelt het stedenbouwkundig ontwerp als positief. We vinden het toevoegen van het appartementen complex van 13 verdiepingen passend binnen het project. Projecten als deze beoordelen we op kwaliteit, duurzaamheid en inpassing in de omgeving. Er is veel vraag naar woonruimte en het is goed dat er met dit project aan een deel van de behoefte voldaan kan worden. Daarnaast is er in het plan aandacht voor een grote diversiteit aan groen op straatniveau en voor groene daken, die bijdragen aan verkoeling en waterberging.

Hoewel we blij zijn met de nieuwe ontwikkelingen voor de Gedempte Haven, zien we ook nog een aantal verbeterpunten. Zo kan het plan nóg groener gemaakt worden door de woningen van groen gevels te voorzien. We hebben aan de wethouder gevraagd om dit als ontwerpkeuze mee te geven aan de ontwikkelaars. Daarnaast moet er samen met betrokkenen gekeken worden of verbeteringen met betrekking tot parkeergelegenheid mogelijk zijn.

Tot slot vinden we het belangrijk dat de Waalwijkers profiteren van de bouw van extra woningen. Het Rijk werkt aan een regeling om eigen inwoners voorrang te geven bij de verkoop van starterswoningen. De wethouder reageerde positief op ons verzoek om te kijken of deze regeling ook voor woningen binnen dit project mogelijk is. De regeling zou naast de toevoeging van 52 sociale huurwoningen een echte impuls aan de Waalwijkse woningmarkt kunnen geven.

Het hele stedenbouwkundig ontwerp vind je hier.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Bedankt, Dilek!

We zijn Dilek Odabasi enorm dankbaar voor haar jarenlange inzet voor onze partij en de Waalwijkse gemeenschap. Haar toewijding en harde werk hebben een blijvende

LEES MEER

Verslag Filmavond: Maak het simpel!

Vrijdagavond 15 maart organiseerden we een filmavond bij Winterdijk30B. Met leden en niet-leden werd de documentaire Maak het simpel gekeken over ingewikkelde regels en vastgelopen

LEES MEER
Filmavond Maak het simpel!

Filmavond: Maak het simpel!

Dit jaar organiseert GroenLinksaf Waalwijk een aantal filmavonden waarop we met inwoners in gesprek gaan over een actueel onderwerp. Deze avonden zijn bedoeld voor alle

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk