Afscheid voormalige raadsleden en installatie nieuwe fractie

02-04-2022

De verkiezingen zijn voorbij en de zetelverdeling is bekend. GroenLinksaf neemt drie zetels voor haar rekening in de nieuwe gemeenteraad van Waalwijk. De nieuwe fractie gaat de komende periode vol vertrouwen tegemoet. De partij heeft ook afscheid genomen van de raadsleden die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor GroenLinksaf. 

Sjors Slaats, Sandra van den Udenhout en Björn Bögemann hebben vier jaar lang hard gewerkt aan een groen en sociaal Waalwijk. Ze kijken terug op een mooie raadsperiode waarin GroenLinksaf voor het eerst deelnam aan de coalitie. De partij is trots op alles wat Sandra, Björn en Sjors hebben bereikt en bedankt hen alle drie voor hun enthousiasme en inzet. Samen met de andere afzwaaiende raadsleden werden zij dinsdag 29 maart tijdens een speciale raadsvergadering in het zonnetje gezet. Uit handen van burgemeester Sacha Ausems kregen zij de raadspenning. 

Sandra, Björn en Sjors dragen het stokje nu over aan drie nieuwe raadsleden. Dilek Odabasi, Frank den Braven en Yvette van Laar zijn woensdag 30 maart geïnstalleerd. Dilek Odabasi zal voorlopig ook nog aanblijven als demissionair wethouder. Frank den Braven zat al eerder voor GroenLinksaf in de gemeenteraad. Yvette was sinds een half jaar fractievolger en gaat nu beginnen aan haar eerste periode als raadslid. Met deze drie raadsleden bestaat de fractie uit een goede mix van ervaring en talent. GroenLinksaf kijkt uit naar de komende raadsperiode waarin de partij zich zal inzetten voor een groene en gezonde leefomgeving en aandacht voor elkaar in Waspik, Sprang-Capelle en Waalwijk. 

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

Vergaderschema najaar

In januari 2022 ging de Waalwijkse gemeenteraad over op een ander vergadermodel. In plaats van een cyclus met een A-raad en B-raad, werd er overgegaan

LEES MEER
Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk