Afvalproeven grondstoffenbeleid

05-10-2021

We zijn blij dat er tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdagavond is besloten dat er afvalproeven uitgevoerd gaan worden om later te bepalen hoe afval inzameling in de toekomst het beste geregeld kan worden. 

Onze economie draait voor een belangrijk deel op het verbruik van grondstoffen. Door goed met ons afval om te gaan, kunnen we de impact die we hebben verkleinen. In Waalwijk werken we daar al jaren aan met aardige resultaten. Tegelijkertijd hebben we nog een lange weg te gaan als we in de buurt van de ambitie willen komen.
En daar wringt de schoen weleens. Want wat zijn dan de juiste acties? Wat is voor de Waalwijkers werkbaar? Waar worden ze blij van? Wat levert het meeste op? We weten het gewoon niet precies.
We zijn daarom blij met dit voorstel. Een voorstel waarmee we ons inzicht in de voor en nadelen van verschillende alternatieven vergroten. Een voorstel waar vernieuwen en leren centraal staan.

Meer weten over het voorstel met betrekking tot de afvalproeven van het grondstoffenbeleidsplan? Je vindt het document hier.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER
voor elkaar WMO

WMO Beleid Waalwijk

Tijdens de Gemeenteraad van afgelopen donderdag heeft de voltallige raad ingestemd met het WMO Beleidsplan. Dat is een geweldig resultaat en een opsteker voor het

LEES MEER
baardwijkse overlaat

Geluidsscherm Baardwijk

Geluidsoverlast van de Maasroute A59, we hebben er in onze gemeente dagelijks mee te maken. Vooral de mensen in Baardwijk staan er mee op en

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk