Beëdiging nieuwe fractievolgers

24-04-2022

Tijdens de raadsvergadering van 21 april 2022 zijn Gijs den Braven en Anja Wens geïnstalleerd als fractievolgers van GroenLinksaf.

Vorige maand ging de nieuwe gemeenteraad aan het werk en inmiddels hebben de meeste fracties bepaald welke mensen hen gaan ondersteunen bij het raadswerk. In de gemeenteraad van Waalwijk hebben partijen de mogelijkheid om fractievolgers aan te stellen. Fractievolgers zijn geen lid van de gemeenteraad en kunnen niet stemmen bij besluiten, maar worden wel actief betrokken bij het raadswerk. Ze lezen stukken, denken mee, bezoeken bijeenkomsten en gaan in gesprek met inwoners. Daarom worden zij officieel geïnstalleerd.

De fractie van GroenLinksaf heeft Gijs den Braven en Anja Wens aangewezen als fractievolgers. Zij gaan de fractie bij het raadswerk ondersteunen. Den Braven en Wens waren al actief betrokken bij de partij en stonden respectievelijk als nummer 4 en 5 op de kieslijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Net als de nieuwe raadsleden hebben zij de afgelopen weken het inwerkprogramma gevolgd. In de raadsvergadering van afgelopen donderdag 21 april zijn zij als fractievolger geïnstalleerd. We zijn erg blij met deze versterking van de fractie.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

Vergaderschema najaar

In januari 2022 ging de Waalwijkse gemeenteraad over op een ander vergadermodel. In plaats van een cyclus met een A-raad en B-raad, werd er overgegaan

LEES MEER
Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk