Bezoek Aannemersbedrijf Van Wijlen

03-03-2022

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan onze kandidaten op werkbezoek bij een aantal organisaties, bedrijven en instellingen waarmee wij een gedeelde visie hebben. Na elk bezoek vertellen wat we opgehaald hebben en als aandachtspunt meenemen naar de komende bestuursperiode.

Onlangs bezochten Anja Wens, Erwin Bell en Sjors Slaats Aannemersbedrijf Van Wijlen in Sprang-Capelle. Van Wijlen is een echt familiebedrijf dat al 80 jaar actief is in de regio. In een gesprek met directeur Bart van Wijlen spraken onze kandidaten over hoe het is om te ondernemen in de gemeente Waalwijk en over het belang van duurzaamheid voor Van Wijlen.

Het aannemersbedrijf staat bekend om hun duurzame ambities en aanpak. Het bedrijf wil op korte termijn klimaatneutraal zijn door emissies van broeikasgassen terug te dringen en grondstofkringlopen te sluiten. Door ontwikkelmogelijkheden te bieden aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgt ook sociale duurzaamheid volop aandacht. Vorig jaar ontving directeur Bart van Wijlen ook de groene pluim (duurzaamheidsprijs) uit de handen van wethouder Odabasi.

Anja, Erwin en Sjors vonden het een leerzaam werkbezoek. Er is kennis opgedaan over hoe de gemeente duurzaam ondernemen kan versterken en hoe vernieuwende oplossingen kunnen bijdragen aan de duurzaamheidsambities. We willen Aannemersbedrijf van Wijlen hartelijk danken voor het interessante en leuke bezoek.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

Vergaderschema najaar

In januari 2022 ging de Waalwijkse gemeenteraad over op een ander vergadermodel. In plaats van een cyclus met een A-raad en B-raad, werd er overgegaan

LEES MEER
Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk