Bezoek Mijzo in het Koetshuis

06-03-2022

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gingen een onze kandidaten Anja Wens, Yvette van Laar, Mieke Schapendonk en Veerle Joosen op werkbezoek bij het Koetshuis, een zorglocatie van Mijzo. Zij gingen in gesprek met manager Twanny Zijlmans.

In het Koetshuis wonen mensen met een vorm van dementie. Er zijn 5 prachtige huiskamers ingericht waar voor bewoners vooral leven toegevoegd wordt aan dagen. Oprechte aandacht, mogen zijn wie je bent en maatwerk staat hierbij voorop.

We werden door Twanny meegenomen in wat er speelt binnen de ouderenzorg en hoe corona een zware wissel getrokken heeft op bewoners, hun familieleden en de zorgmedewerkers. Over de medewerkers van de Efteling die hun steentje kwamen bijdragen in de zorg waardoor nieuwe inzichten ontstonden op het gebied van benadering en gastvrijheid.

De zorg staat voor een grote uitdaging vanwege de vergrijzing, de hoge kosten en personeelstekorten. Hoe neem je als organisatie familie, mantelzorg en vrijwilligers mee en krijgen medewerkers de vrijheid om regelgeving los te laten en te denken in mogelijkheden?

GroenLinksaf deelt de visie op het ontwikkelen van maatschappelijke initiatieven m.b.t. zorg en bestrijding van eenzaamheid. Participatie van familie, mantelzorg en inzet van vrijwilligers is hard nodig. Het betrekken van jongeren hierbij is essentieel. Zorgen voor elkaar is de toekomst.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

Vergaderschema najaar

In januari 2022 ging de Waalwijkse gemeenteraad over op een ander vergadermodel. In plaats van een cyclus met een A-raad en B-raad, werd er overgegaan

LEES MEER
Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk