De mooiste bomen van Waalwijk

Op zondag 12 juli 2015 organiseerden wij een fietstocht langs de mooiste bomen van Waalwijk. Dit deden we in samenwerking met Stichting Wereldboom (www.wereldboom.org). Deze stichting zet zich in om mensen en bomen te verbinden. De enthousiaste bomenexpert Ton Stokwielder liet ons niet alleen zien wat er nu is aan bomenpracht, maar nam ons vooral mee naar wat het nog meer zou kunnen zijn.

Wolluk-Stock Eik Lido Waalwijk - Fietstocht bomen
Wolluk-Stock Eik – Fietstocht bomen

Fietstocht

Een groep van twintig geïnteresseerden genoten tijdens de fietstocht van beuken, esdoorns, eiken en andere soorten. Hierbij waren beroemde exemplaren als de Borkse Bakenboom, de Wolluk-Stock Eik en Beukenhaag van het Wandelpark. Ook was er veel aandacht voor de onbekende pareltjes en opmerkelijke situaties.

Bodem - Fietstocht bomen Waalwijk GroenLinksaf
Ton Stokwielder met goede bodem

Belang van bomen

Aan de hand van diverse voorbeelden werd duidelijk hoe belangrijk bomen zijn voor een leefbare stad. Ze zorgen voor sfeer, schaduw en frisse lucht. Ook spelen ze een belangrijke rol bij weerbaarheid tegen steeds vaker voorkomende klimaatextremen; ze beschermen tegen hitte en zorgen voor wateropslag. Duurzaam beheer en een gezonde bodem zijn erg belangrijk om de volledige potentie van de bomen te benutten. We kwamen allerlei situaties tegen waar op basis van minimale middelen of een andere manier van denken verbeteringen mogelijk zijn.

Dikke eik
Hoe dik kan een eik worden?

Wereldboom

Het was een erg leerzame dag voor alle deelnemers. Wij zijn ons weer extra bewust van de schoonheid en het belang van bomen voor onze stad. Wij danken Stichting Wereldboom voor een mooie dag.

Linden Fietstocht bomen Waalwijk GroenLinksaf
Ruiken aan de bloeiende Lindes

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

Vergaderschema najaar

In januari 2022 ging de Waalwijkse gemeenteraad over op een ander vergadermodel. In plaats van een cyclus met een A-raad en B-raad, werd er overgegaan

LEES MEER
Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk