De mooiste bomen van Waalwijk

Op zondag 12 juli 2015 organiseerden wij een fietstocht langs de mooiste bomen van Waalwijk. Dit deden we in samenwerking met Stichting Wereldboom (www.wereldboom.org). Deze stichting zet zich in om mensen en bomen te verbinden. De enthousiaste bomenexpert Ton Stokwielder liet ons niet alleen zien wat er nu is aan bomenpracht, maar nam ons vooral mee naar wat het nog meer zou kunnen zijn.

Wolluk-Stock Eik Lido Waalwijk - Fietstocht bomen
Wolluk-Stock Eik – Fietstocht bomen

Fietstocht

Een groep van twintig geïnteresseerden genoten tijdens de fietstocht van beuken, esdoorns, eiken en andere soorten. Hierbij waren beroemde exemplaren als de Borkse Bakenboom, de Wolluk-Stock Eik en Beukenhaag van het Wandelpark. Ook was er veel aandacht voor de onbekende pareltjes en opmerkelijke situaties.

Bodem - Fietstocht bomen Waalwijk GroenLinksaf
Ton Stokwielder met goede bodem

Belang van bomen

Aan de hand van diverse voorbeelden werd duidelijk hoe belangrijk bomen zijn voor een leefbare stad. Ze zorgen voor sfeer, schaduw en frisse lucht. Ook spelen ze een belangrijke rol bij weerbaarheid tegen steeds vaker voorkomende klimaatextremen; ze beschermen tegen hitte en zorgen voor wateropslag. Duurzaam beheer en een gezonde bodem zijn erg belangrijk om de volledige potentie van de bomen te benutten. We kwamen allerlei situaties tegen waar op basis van minimale middelen of een andere manier van denken verbeteringen mogelijk zijn.

Dikke eik
Hoe dik kan een eik worden?

Wereldboom

Het was een erg leerzame dag voor alle deelnemers. Wij zijn ons weer extra bewust van de schoonheid en het belang van bomen voor onze stad. Wij danken Stichting Wereldboom voor een mooie dag.

Linden Fietstocht bomen Waalwijk GroenLinksaf
Ruiken aan de bloeiende Lindes

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Verslag Filmavond: Maak het simpel!

Vrijdagavond 15 maart organiseerden we een filmavond bij Winterdijk30B. Met leden en niet-leden werd de documentaire Maak het simpel gekeken over ingewikkelde regels en vastgelopen

LEES MEER
Filmavond Maak het simpel!

Filmavond: Maak het simpel!

Dit jaar organiseert GroenLinksaf Waalwijk een aantal filmavonden waarop we met inwoners in gesprek gaan over een actueel onderwerp. Deze avonden zijn bedoeld voor alle

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk