Donatie t.w.v. €500,- aan Scouting Jan de Rooij

06-12-2021

Op zaterdag 4 december overhandigden Sandra van den Udenhout en Yvette van Laar namens GroenLinksaf een cheque ter waarde van €500,- aan Scouting Jan de Rooij voor de ontwikkeling van een activiteitentoren.

Elk jaar bieden we financiële steun aan een lokaal initiatief dat een bijdrage levert aan een groene en sociale gemeente. Zo doneerden we in 2019 een bedrag van €750,- aan het Woonzorgcentrum Elzenhoven in Sprang-Capelle voor de ontwikkeling van de (be)leeftuin van het verzorgingshuis. Voor het jaar 2020 doneerden we €500,- aan Stichting Supervrouw, een stichting gevestigd in Waalwijk die vrouwen met borstkanker ondersteunt.

Dit jaar ondersteunen we twee lokale initiatieven. Eén daarvan is de activiteitentoren die Scouting Jan de Rooij wil gaan ontwikkelen ter ere van hun 75-jarig jubileum volgend jaar. Met de toren wil de scouting nog meer uitdagende activiteiten voor jong en oud kunnen aanbieden. De toren zal niet alleen toegankelijk zijn voor de leden van Scouting Jan de Rooij, maar voor alle kinderen van de regio, bijvoorbeeld via een schooluitje.

De gemeente, sponsoren en de scouting zelf leveren een grote bijdrage aan het initiatief. Daarnaast heeft de scouting een crowdfunding actie gestart via Samen voor de Buurt. Mede dankzij onze gift heeft de actie het doel van €15.000,- euro behaald. We hopen met de donatie een waardevolle bijdrage te leveren aan de realisatie van de toren en wensen Scouting Jan de Rooij veel succes en plezier met de ontwikkeling ervan.

Ben je benieuwd welk ander initiatief ook op een bijdrage van GroenLinksaf kan rekenen? Houd dan onze social media-accounts en website in de gaten!

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER
voor elkaar WMO

WMO Beleid Waalwijk

Tijdens de Gemeenteraad van afgelopen donderdag heeft de voltallige raad ingestemd met het WMO Beleidsplan. Dat is een geweldig resultaat en een opsteker voor het

LEES MEER
baardwijkse overlaat

Geluidsscherm Baardwijk

Geluidsoverlast van de Maasroute A59, we hebben er in onze gemeente dagelijks mee te maken. Vooral de mensen in Baardwijk staan er mee op en

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk