Duurzaam vooruit in Bloemenoord

Waalwijk heeft een prachtig plan klaar staan voor de flats op het Distelplein / Valeriaanstraat en de flats aan het Larixplein / Iepenstraat. Aankomende dinsdag zal er in een fysieke vergadering worden besloten of het plan zal worden aangenomen. Ben je benieuwd wat het plan precies inhoudt? Lees er hier meer over.

De stichting Casade heeft aan ons aangegeven dat de flatgebouwen verouderd waren. Dusdanig zelfs dat een kleine renovatie geen optie meer zou zijn. Naar aanleiding hiervan is er een nieuw plan opgezet om de flats volledig te renoveren en te verduurzamen! Het plan werd gepresenteerd aan de buurtbewoners en zij lieten een erg positief geluid horen. Wij vinden het erg belangrijk dat ook de ideeën van de bewoners zijn meegenomen in het ontwerp. We ruilen de oude gebouwen in voor nieuwe flatgebouwen met zonnepanelen en een groene omgeving!

In het ontwerp is er aandacht gegeven aan biodiversiteit, waterberging, spelen en bewegen. We zullen dit vooral terug gaan zien in de rijk omliggende groene gebieden. Dit groen is niet alleen mooi voor het oog maar ook zeer positief voor de fauna. Insecten, met name bijen, zullen hier erg van kunnen profiteren. Er zullen ook wandelpaden worden aangelegd die aansluiten op het Bloemenoordplein. Dit zal ons de mogelijkheid bieden voor leuke buitenactiviteiten in de toekomst. 

GroenLinksaf is erg blij met het ontwerp en staat in voor dit prachtige plan. We zijn vooral blij met de mooie leefomgeving die de flats zullen creëren. Het wonen in en rondom de Bloemenoordflats zal een stuk aangenamer worden voor iedereen.

Om het hele plan te lezen kun je hier terecht: https://waalwijk.notubiz.nl/document/8401844/2/R2_3-20_Vaststelling_bp_Bloemenoordflats 

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

Energietoeslag aanvragen

07-06-2022 De energietoeslag kan alleen deze maand nog aangevraagd worden. GroenLinksaf vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deze financiële hulp krijgen. Daarom besteden we

LEES MEER

Invoering opkoopbescherming

01-05-2022 De huidige wooncrisis is een groot probleem. Er is een grote vraag naar betaalbare woningen, ook in de gemeente Waalwijk. In september van vorig

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk