Fractievoorzitter Sandra van den Udenhout bezoekt (be)leeftuin Elzenhoven

Ook fractievoorzitter Sandra van den Udenhout is in de vakantieperiode bij één van de initiatieven die we in het verleden gesteund hebben langs gegaan. Sandra bezocht de (be)leeftuin van het verzorgingshuis Elzenhoven in Sprang-Capelle. In 2019 hebben we dit mooie initiatief gesteund en hen een cheque ter waarde van €750,- overhandigd.

Betrokkenen bij het initiatief, zoals een fanatieke groep vrijwilligers uit de wijk, kinderen uit de buurt en medewerkers, laten zien wat verbinding inhoudt. Samen met ondernemers en maatschappelijke organisaties hebben zij een prachtige tuin aangelegd. Een tuin waar de bewoners van Elzenhoven samen met familie kunnen wandelen. Een tuin vol beleving.

Herman Hoefnagel (vrijwilliger) is trots op de volière, die o.a aangeschaft is met behulp van onze steun. Een kers op de taart. Vol trots vertelt hij over de samenwerking met de vogelvereniging om deze volière te realiseren. Er staat een houten bankje voor de volière en elke dag ziet hij bewoners genieten van de vogeltjes. Dat doet hem goed.

Herman vertelt over toekomstplannen voor de tuin. Er zijn nog wensen genoeg. Zo willen ze bijvoorbeeld de grond aan de andere kant van het pand bij de tuin betrekken, de bloemperken uitbreiden en meer gebruik maken van de producten uit de moestuin. Alles valt of staat met de vrijwilligers die er nu zijn. De kracht zit er volgens Herman in dat de vrijwilligers vrij zijn om te helpen wanneer het hen schikt. Maar eigenlijk is het altijd zo dat iedereen enthousiast is en graag wil helpen. De (be)leeftuin ziet er dan ook prachtig uit.

Sandra over de (be)leeftuin: “Het is een fantastische tuin geworden. Met mooie plekjes waar bewoners en familie samen kunnen genieten. Waar mijn hart warm van wordt is de verbinding in de wijk: samen doen, samen leven. Zo’n (be)leeftuin zou ieder verzorgingshuis moeten hebben en Herman wil wel meedenken.”

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER
voor elkaar WMO

WMO Beleid Waalwijk

Tijdens de Gemeenteraad van afgelopen donderdag heeft de voltallige raad ingestemd met het WMO Beleidsplan. Dat is een geweldig resultaat en een opsteker voor het

LEES MEER
baardwijkse overlaat

Geluidsscherm Baardwijk

Geluidsoverlast van de Maasroute A59, we hebben er in onze gemeente dagelijks mee te maken. Vooral de mensen in Baardwijk staan er mee op en

LEES MEER
groenlinksaf pleit voor beter OV

Beter OV in de kernen

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 9 maart 2023 stelde de Waalwijkse gemeenteraad het mobiliteitsplan vast. Een uitgebreid document waarin veel van de doelen van de

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk