Fractievoorzitter Sandra van den Udenhout bezoekt (be)leeftuin Elzenhoven

Ook fractievoorzitter Sandra van den Udenhout is in de vakantieperiode bij één van de initiatieven die we in het verleden gesteund hebben langs gegaan. Sandra bezocht de (be)leeftuin van het verzorgingshuis Elzenhoven in Sprang-Capelle. In 2019 hebben we dit mooie initiatief gesteund en hen een cheque ter waarde van €750,- overhandigd.

Betrokkenen bij het initiatief, zoals een fanatieke groep vrijwilligers uit de wijk, kinderen uit de buurt en medewerkers, laten zien wat verbinding inhoudt. Samen met ondernemers en maatschappelijke organisaties hebben zij een prachtige tuin aangelegd. Een tuin waar de bewoners van Elzenhoven samen met familie kunnen wandelen. Een tuin vol beleving.

Herman Hoefnagel (vrijwilliger) is trots op de volière, die o.a aangeschaft is met behulp van onze steun. Een kers op de taart. Vol trots vertelt hij over de samenwerking met de vogelvereniging om deze volière te realiseren. Er staat een houten bankje voor de volière en elke dag ziet hij bewoners genieten van de vogeltjes. Dat doet hem goed.

Herman vertelt over toekomstplannen voor de tuin. Er zijn nog wensen genoeg. Zo willen ze bijvoorbeeld de grond aan de andere kant van het pand bij de tuin betrekken, de bloemperken uitbreiden en meer gebruik maken van de producten uit de moestuin. Alles valt of staat met de vrijwilligers die er nu zijn. De kracht zit er volgens Herman in dat de vrijwilligers vrij zijn om te helpen wanneer het hen schikt. Maar eigenlijk is het altijd zo dat iedereen enthousiast is en graag wil helpen. De (be)leeftuin ziet er dan ook prachtig uit.

Sandra over de (be)leeftuin: “Het is een fantastische tuin geworden. Met mooie plekjes waar bewoners en familie samen kunnen genieten. Waar mijn hart warm van wordt is de verbinding in de wijk: samen doen, samen leven. Zo’n (be)leeftuin zou ieder verzorgingshuis moeten hebben en Herman wil wel meedenken.”

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Sjors Slaats kandidaat wethouder

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 12 juni heeft de kandidatencommissie bekend gemaakt dat er een opvolger is gevonden voor wethouder Dilek Odabasi. Zoals bekend gaat

LEES MEER

Bedankt, Dilek!

We zijn Dilek Odabasi enorm dankbaar voor haar jarenlange inzet voor onze partij en de Waalwijkse gemeenschap. Haar toewijding en harde werk hebben een blijvende

LEES MEER

Verslag Filmavond: Maak het simpel!

Vrijdagavond 15 maart organiseerden we een filmavond bij Winterdijk30B. Met leden en niet-leden werd de documentaire Maak het simpel gekeken over ingewikkelde regels en vastgelopen

LEES MEER
Filmavond Maak het simpel!

Filmavond: Maak het simpel!

Dit jaar organiseert GroenLinksaf Waalwijk een aantal filmavonden waarop we met inwoners in gesprek gaan over een actueel onderwerp. Deze avonden zijn bedoeld voor alle

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk