Fractievoorzitter Sandra van den Udenhout bezoekt (be)leeftuin Elzenhoven

Ook fractievoorzitter Sandra van den Udenhout is in de vakantieperiode bij één van de initiatieven die we in het verleden gesteund hebben langs gegaan. Sandra bezocht de (be)leeftuin van het verzorgingshuis Elzenhoven in Sprang-Capelle. In 2019 hebben we dit mooie initiatief gesteund en hen een cheque ter waarde van €750,- overhandigd.

Betrokkenen bij het initiatief, zoals een fanatieke groep vrijwilligers uit de wijk, kinderen uit de buurt en medewerkers, laten zien wat verbinding inhoudt. Samen met ondernemers en maatschappelijke organisaties hebben zij een prachtige tuin aangelegd. Een tuin waar de bewoners van Elzenhoven samen met familie kunnen wandelen. Een tuin vol beleving.

Herman Hoefnagel (vrijwilliger) is trots op de volière, die o.a aangeschaft is met behulp van onze steun. Een kers op de taart. Vol trots vertelt hij over de samenwerking met de vogelvereniging om deze volière te realiseren. Er staat een houten bankje voor de volière en elke dag ziet hij bewoners genieten van de vogeltjes. Dat doet hem goed.

Herman vertelt over toekomstplannen voor de tuin. Er zijn nog wensen genoeg. Zo willen ze bijvoorbeeld de grond aan de andere kant van het pand bij de tuin betrekken, de bloemperken uitbreiden en meer gebruik maken van de producten uit de moestuin. Alles valt of staat met de vrijwilligers die er nu zijn. De kracht zit er volgens Herman in dat de vrijwilligers vrij zijn om te helpen wanneer het hen schikt. Maar eigenlijk is het altijd zo dat iedereen enthousiast is en graag wil helpen. De (be)leeftuin ziet er dan ook prachtig uit.

Sandra over de (be)leeftuin: “Het is een fantastische tuin geworden. Met mooie plekjes waar bewoners en familie samen kunnen genieten. Waar mijn hart warm van wordt is de verbinding in de wijk: samen doen, samen leven. Zo’n (be)leeftuin zou ieder verzorgingshuis moeten hebben en Herman wil wel meedenken.”

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

Vergaderschema najaar

In januari 2022 ging de Waalwijkse gemeenteraad over op een ander vergadermodel. In plaats van een cyclus met een A-raad en B-raad, werd er overgegaan

LEES MEER
Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk