HOEFSVENGEBIED DREIGT TE VERDWIJNEN; 5 dingen die u moet weten!

 

HOEFSVENGEBIED DREIGT TE VERDWIJNEN

Het gemeentebestuur van Waalwijk is van plan een nieuwe woonwijk te bouwen tussen de Akkerlaan en het Postpad. Daarmee dreigt er een stuk natuur aan de rand van het Hoefsvengebied te verdwijnen.

Vijf dingen die u moet weten!

1. Het plan tast de natuur aan.
Het Hoefsvengebied is een prachtig natuurgebied in Waalwijk waar men heerlijk kan ontspannen en recreëren tussen het vele groen. Met de komst van een nieuwe woonwijk aan de rand van het Hoefsvengebied dreigt veel mooie natuur te verdwijnen.

2. Evenementen dreigen te verdwijnen
De plek waar de nieuwe woonwijk gebouwd moet gaan worden ligt op nog geen 200 meter afstand van het Lido terrein. Hier vinden jaarlijks verschillende evenementen plaats. De komst van een nieuwe woonwijk bedreigt het voortbestaan van de evenementen op het Lido terrein.

3. Het plan leidt tot meer verkeersdrukte.
De nieuwe woonwijk zal grenzen aan de Drunenseweg. Deze weg is nu al een groot knelpunt in Waalwijk. Stelt u zich voor hoe druk het verkeer er wordt als daar ruim 200 nieuwe woningen worden gerealiseerd.

4. Winst is geen reden om te bouwen.
Op andere plekken in Waalwijk is nog genoeg ruimte om te bouwen zonder de natuur aan te tasten. Het gemeentebestuur wil bouwen in het Hoefsvengebied, puur om de winst. Maar winst mag geen reden zijn om natuur te doen verdwijnen.

5. Op donderdag 13 juli neemt de gemeenteraad het besluit.
Op donderdagavond besluit de gemeenteraad of er gebouwd gaat worden. De coalitiepartijen Lokaal Belang, VVD, CDA en ChristenUnie lijken het gemeentebestuur te zullen steunen.
GroenLinksaf is tegen woningbouw in het Hoefsvengebied en zal proberen de raad ervan te overtuigen dat er elders in Waalwijk nog genoeg ruimte is voor woningbouw, zonder dat het ten koste gaat van de natuur.

Kom op donderdagavond 13 juli het debat volgen vanaf de publieke tribune en laat zien dat u het niet eens bent met woningbouw in het Hoefsvengebied.

Het debat start om 19.30 uur in het gemeentehuis.

De fractie van GroenLinksaf rekent op uw steun!

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

Vergaderschema najaar

In januari 2022 ging de Waalwijkse gemeenteraad over op een ander vergadermodel. In plaats van een cyclus met een A-raad en B-raad, werd er overgegaan

LEES MEER
Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk