HOEFSVENGEBIED DREIGT TE VERDWIJNEN; 5 dingen die u moet weten!

 

HOEFSVENGEBIED DREIGT TE VERDWIJNEN

Het gemeentebestuur van Waalwijk is van plan een nieuwe woonwijk te bouwen tussen de Akkerlaan en het Postpad. Daarmee dreigt er een stuk natuur aan de rand van het Hoefsvengebied te verdwijnen.

Vijf dingen die u moet weten!

1. Het plan tast de natuur aan.
Het Hoefsvengebied is een prachtig natuurgebied in Waalwijk waar men heerlijk kan ontspannen en recreëren tussen het vele groen. Met de komst van een nieuwe woonwijk aan de rand van het Hoefsvengebied dreigt veel mooie natuur te verdwijnen.

2. Evenementen dreigen te verdwijnen
De plek waar de nieuwe woonwijk gebouwd moet gaan worden ligt op nog geen 200 meter afstand van het Lido terrein. Hier vinden jaarlijks verschillende evenementen plaats. De komst van een nieuwe woonwijk bedreigt het voortbestaan van de evenementen op het Lido terrein.

3. Het plan leidt tot meer verkeersdrukte.
De nieuwe woonwijk zal grenzen aan de Drunenseweg. Deze weg is nu al een groot knelpunt in Waalwijk. Stelt u zich voor hoe druk het verkeer er wordt als daar ruim 200 nieuwe woningen worden gerealiseerd.

4. Winst is geen reden om te bouwen.
Op andere plekken in Waalwijk is nog genoeg ruimte om te bouwen zonder de natuur aan te tasten. Het gemeentebestuur wil bouwen in het Hoefsvengebied, puur om de winst. Maar winst mag geen reden zijn om natuur te doen verdwijnen.

5. Op donderdag 13 juli neemt de gemeenteraad het besluit.
Op donderdagavond besluit de gemeenteraad of er gebouwd gaat worden. De coalitiepartijen Lokaal Belang, VVD, CDA en ChristenUnie lijken het gemeentebestuur te zullen steunen.
GroenLinksaf is tegen woningbouw in het Hoefsvengebied en zal proberen de raad ervan te overtuigen dat er elders in Waalwijk nog genoeg ruimte is voor woningbouw, zonder dat het ten koste gaat van de natuur.

Kom op donderdagavond 13 juli het debat volgen vanaf de publieke tribune en laat zien dat u het niet eens bent met woningbouw in het Hoefsvengebied.

Het debat start om 19.30 uur in het gemeentehuis.

De fractie van GroenLinksaf rekent op uw steun!

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Verslag Filmavond: Maak het simpel!

Vrijdagavond 15 maart organiseerden we een filmavond bij Winterdijk30B. Met leden en niet-leden werd de documentaire Maak het simpel gekeken over ingewikkelde regels en vastgelopen

LEES MEER
Filmavond Maak het simpel!

Filmavond: Maak het simpel!

Dit jaar organiseert GroenLinksaf Waalwijk een aantal filmavonden waarop we met inwoners in gesprek gaan over een actueel onderwerp. Deze avonden zijn bedoeld voor alle

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk