Huisvesting vergunninghouders en arbeidsmigranten

De regels voor huisvesting van statushouders en arbeidsmigranten waren onderwerp van gesprek tijdens de raadsvergadering op dinsdag 19 april 2016. Een onderwerp waar GroenLinksAf zich al jaren druk om maakt en al verschillende keren aandacht voor heeft gevraagd. De tijd is inmiddels rijp om een deel van onze ideeën te verwezenlijken. Zo maakt het voorstel dat dinsdagavond besproken is grootschalige opvang in woonwijken onmogelijk.

De raadsvergadering is bezocht door veel bewoners van de wijk Besoyen. Zij zijn tegen de komst van arbeidsmigranten naar het voormalige verpleegtehuis Samarja. De vergunningsaanvraag hiervoor moet straks ook aan de nieuwe regelgeving voldoen. Net als alle andere initiatieven op dit vlak.

In haar betoog lichtte Dilek Odabasi de standpunten van GroenLinksAf toe. Zij ging in op de volgende zaken; hoe GroenLinksAf in het verleden op dit dossier heeft geacteerd, dat dit voorstel een goede eerste stap is en dat er volgens GroenLinksAf in de toekomst ook de nodige ontwikkelingen in dit dossier te verwachten te zijn. Het hele betoog kan u hieronder lezen.

Betoog arbeidsmigranten, 19-04-2016

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Filmavond Maak het simpel!

Filmavond: Maak het simpel!

Dit jaar organiseert GroenLinksaf Waalwijk een aantal filmavonden waarop we met inwoners in gesprek gaan over een actueel onderwerp. Deze avonden zijn bedoeld voor alle

LEES MEER
Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk