Kindertop Waalwijk

Een slecht onderhouden voetbalveldje vol hondenpoep, altijd maar ver moeten fietsen omdat er geen zwembad in de buurt is of straten die vol liggen met zwerfvuil omdat de vuilnisbakken niet gebruikt worden. Zomaar een paar problemen die die afgelopen woensdag in het stadhuis over de tafel gingen. Zo’n 45 kinderen, van 9 basisscholen, waren afgelopen woensdag namelijk naar het stadhuis van Waalwijk gekomen met als doel het vinden van een manier om hun leefplezier in de wijk te vergroten. Dat niet elk probleem zomaar op te lossen is wisten de kinderen zelf maar al te goed. Neemt niet weg dat ze vol inspiratie en motivatie aan de eerste Kindertop van Waalwijk hebben deelgenomen. Na een warm en enthousiast welkom van de burgemeester klonken de eerder al door de kinderen gemaakte yells door de raadszaal en ging de Kindertop officieel van start.

Uiteraard was er een uitgebreide delegatie van GroenLinksaf aanwezig om deze dag voor de jongeren tot een groot succes te maken. Zo hebben wethouder Dilek Odabasi en raadsleden Sandra van den Udenhout en Björn Bögemann ieder een groepje jongeren begeleid bij het proces om tot ideeën en oplossingen te komen. In verschillende groepen werden de ideeën aan de hand een spel uitgewerkt om zo tot een ambitieus plan te komen. Met behulp van vragen werden de kinderen aan het denken gezet, bijvoorbeeld; welke mensen heb je nodig om het idee te realiseren, is er voldoende geld, wat kun je zelf doen en wat heb je nodig van de gemeenten? Het was mooi om te zien hoe enthousiast en serieus de kinderen aan de slag gingen met het uitwerken van hun ideeën. Dat alles werd op een flip-over geschreven of getekend en even later in de raadszaal aan ouders en pers gepresenteerd. Ideeën zoals een hek om een voetbalveld zodat de bal niet de straat kan oprollen op kan rollen, de buurtbewoners betrekken bij het opknappen van een voetbalveldje, pratende prullenbakken zodat iedereen het leuk vindt om zijn troep op te ruimen kwamen voorbij.

Wat gaat er met al deze ideeën gebeuren, is alles wat bedacht is ook te realiseren? Met die vraag gaan de wijkadviseurs de aankomende tijd aan de slag en in maart zullen gaan ze de scholen langs gaan om ze te vertellen of het plan dat zij bedacht hebben ook werkelijkheid gaat worden. Al met al een geslaagde middag en een mooie manier voor kinderen en ouders om met de lokale politiek kennis te maken.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

Vergaderschema najaar

In januari 2022 ging de Waalwijkse gemeenteraad over op een ander vergadermodel. In plaats van een cyclus met een A-raad en B-raad, werd er overgegaan

LEES MEER
Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk