Klimaatbeleid Waalwijk kan een zetje gebruiken

Op 2 juli vroegen wij het college of de gerechtelijke uitspraak over klimaatdoelstellingen van het Rijk invloed heeft op de klimaatambities van gemeente Waalwijk. Inmiddels hebben wij een uitgebreid antwoord ontvangen. De links naar onze vragen en het antwoord vindt u onder aan dit bericht. Hieronder een korte samenvatting van het antwoord.

De gemeente geeft aan dat het met de mogelijkheid op een hoger beroep nu te vroeg is om op de uitspraak te reageren. De bal ligt wat de gemeente betreft bij de Rijksoverheid. Voor het behalen van de eigen doelstellingen om 2043 klimaatneutraal te zijn moet wel zeer veel werk verzet worden. Hiervoor is een versnelling nodig. De gemeente kan dit echter niet alleen en hoopt dat de uitspraak kansen biedt om samen met de Rijksoverheid zaken aan te pakken. Daarnaast faciliteert en stimuleert zij initiatieven vanuit de samenleving.

GroenLinksaf vindt het erg belangrijk dat gestelde doelen behaald worden. Wij gaan voor een klimaatneutraal Waalwijk in 2043. Hieraan werken we binnen en buiten de gemeenteraad. Het eventuele hoger beroep en de gevolgen daarvan houden we natuurlijk scherp in de gaten.

Hieronder vindt u:

– de vragen die Groenlinksaf stelde op 2 juli;

– de antwoorden van de gemeente Waalwijk op 30 juli;

– in het Brabants Dagblad van 31 juli het artikel “Werk aan de winkel in Waalwijk voor klimaat” van Joris van Egmond.

Krantenartikel BD - Klimaat
“Werk aan de winkel in Waalwijk voor klimaat” van Joris van Egmond – Brabants Dagblad 31 juli 2015

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

Vergaderschema najaar

In januari 2022 ging de Waalwijkse gemeenteraad over op een ander vergadermodel. In plaats van een cyclus met een A-raad en B-raad, werd er overgegaan

LEES MEER
Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk