Maak kennis met Anja Wens, kandidaat-raadslid voor GroenLinksaf

16-02-2022

Elke week tot aan de verkiezingen stelt één van de top 10 kandidaten van GroenLinksaf zich voor. Deze week: Anja Wens, nummer 5 op de kandidatenlijst voor de verkiezingen op 14, 15 en 16 maart.

Wie ben je?

Mijn naam is Anja Wens. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Zanddonk. Tot voor kort was ik werkzaam als boekhouder, maar ik heb het roer omgegooid en ervoor gekozen om werk te maken van mijn creatieve talenten. Toen ik zo’n 20 jaar geleden in Waalwijk kwam wonen, heb ik me verdiept in de lokale politieke partijen. Dat GroenLinksaf voor inclusiviteit en gelijkheid staat, sprak mij direct aan.

Wat zijn de successen van GroenLinksaf waar jij trots op bent?

Ik ben er trots op dat GroenLinksaf zich al jaren inzet voor gelijkheid en inclusiviteit in onze gemeente. Zo is Waalwijk sinds enkele jaren een Global Goals gemeente. Dit zie je op veel manieren terug in onze gemeente. In 2021 haalde Waalwijk de halve finale van de Meest Toegankelijke Gemeente. Bij het huisvesten van statushouders loopt Waalwijk voorop. En bij het stadhuis wordt de regenboogvlag gehesen. Ook binnen de partij voel ik dat iedereen welkom is en dat je alle kansen krijgt om mee te doen, denken en praten. Onze diverse kieslijst is hier een goed voorbeeld van.

Wat is voor jou een belangrijk aandachtspunt voor de komende raadsperiode?

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat je de ruimte krijgt om jezelf te zijn. Huidskleur, afkomst, beperking, inkomen of geaardheid mag geen verschil maken. We zijn allemaal mens en allemaal samen. Ik ga mijn steentje bijdragen om onze gemeente voor iedereen een veilig thuis te laten zijn.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Bedankt, Dilek!

We zijn Dilek Odabasi enorm dankbaar voor haar jarenlange inzet voor onze partij en de Waalwijkse gemeenschap. Haar toewijding en harde werk hebben een blijvende

LEES MEER

Verslag Filmavond: Maak het simpel!

Vrijdagavond 15 maart organiseerden we een filmavond bij Winterdijk30B. Met leden en niet-leden werd de documentaire Maak het simpel gekeken over ingewikkelde regels en vastgelopen

LEES MEER
Filmavond Maak het simpel!

Filmavond: Maak het simpel!

Dit jaar organiseert GroenLinksaf Waalwijk een aantal filmavonden waarop we met inwoners in gesprek gaan over een actueel onderwerp. Deze avonden zijn bedoeld voor alle

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk