Maak kennis met Anja Wens, kandidaat-raadslid voor GroenLinksaf

16-02-2022

Elke week tot aan de verkiezingen stelt één van de top 10 kandidaten van GroenLinksaf zich voor. Deze week: Anja Wens, nummer 5 op de kandidatenlijst voor de verkiezingen op 14, 15 en 16 maart.

Wie ben je?

Mijn naam is Anja Wens. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Zanddonk. Tot voor kort was ik werkzaam als boekhouder, maar ik heb het roer omgegooid en ervoor gekozen om werk te maken van mijn creatieve talenten. Toen ik zo’n 20 jaar geleden in Waalwijk kwam wonen, heb ik me verdiept in de lokale politieke partijen. Dat GroenLinksaf voor inclusiviteit en gelijkheid staat, sprak mij direct aan.

Wat zijn de successen van GroenLinksaf waar jij trots op bent?

Ik ben er trots op dat GroenLinksaf zich al jaren inzet voor gelijkheid en inclusiviteit in onze gemeente. Zo is Waalwijk sinds enkele jaren een Global Goals gemeente. Dit zie je op veel manieren terug in onze gemeente. In 2021 haalde Waalwijk de halve finale van de Meest Toegankelijke Gemeente. Bij het huisvesten van statushouders loopt Waalwijk voorop. En bij het stadhuis wordt de regenboogvlag gehesen. Ook binnen de partij voel ik dat iedereen welkom is en dat je alle kansen krijgt om mee te doen, denken en praten. Onze diverse kieslijst is hier een goed voorbeeld van.

Wat is voor jou een belangrijk aandachtspunt voor de komende raadsperiode?

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat je de ruimte krijgt om jezelf te zijn. Huidskleur, afkomst, beperking, inkomen of geaardheid mag geen verschil maken. We zijn allemaal mens en allemaal samen. Ik ga mijn steentje bijdragen om onze gemeente voor iedereen een veilig thuis te laten zijn.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER
voor elkaar WMO

WMO Beleid Waalwijk

Tijdens de Gemeenteraad van afgelopen donderdag heeft de voltallige raad ingestemd met het WMO Beleidsplan. Dat is een geweldig resultaat en een opsteker voor het

LEES MEER
baardwijkse overlaat

Geluidsscherm Baardwijk

Geluidsoverlast van de Maasroute A59, we hebben er in onze gemeente dagelijks mee te maken. Vooral de mensen in Baardwijk staan er mee op en

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk