Maak kennis met Erwin Bell, kandidaat raadslid voor GroenLinksaf

12-01-2021

Op 1 oktober 2021 maakten we onze kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing op 16 maart 2022 bekend. Elke week tot aan de verkiezingen stelt één van onze top 10 kandidaten zich voor in een kort interview. Deze week is Erwin Bell aan de beurt. Hij staat als nummer 10 op onze kandidatenlijst. Erwin is op dit moment fractievolger van GroenLinksaf.

Wie ben je?
Ik ben Erwin Bell, ik woon in Waalwijk en ben opgeleid tot spelontwerper. Daar ligt mijn hart en ziel. Een goed spel is in balans en motiveert de speler zich te blijven ontwikkelen om daardoor verder te komen in het spel. Dit is in een gemeente ook prima toe te passen. Om verder te komen moet je je blijven ontwikkelen. En dat hoop ik ook te brengen in de raad. Zorgen voor een goede balans waarbij het goede behouden blijft en er altijd aandacht is voor ontwikkeling en vooruitgang naar de toekomst.

En als het gaat om het leuker maken van Waalwijk, dan zal ik uiteraard zeer nauwkeurig zijn in de besluiten daarover.

Wat zijn de successen van GroenLinksaf waar jij trots op bent?
Met GroenLinksaf in de coalitie is er meer aandacht gekomen voor duurzaamheid. Zo is bijvoorbeeld de herplantplicht voor bomen ingevoerd. Hiermee wordt de bomenstand in de gemeente tenminste op peil gehouden en verder uitgebreid. Bomen zorgen niet enkel voor een beter globaal klimaat, ook lokaal zijn ze heel belangrijk. Ze zorgen voor verkoeling in de zomer en daarmee maken ze de stad leefbaarder. Hoe meer bomen, hoe beter.

Burgers hebben de meeste invloed bij de verkiezingen. Daarnaast zijn er diverse instrumenten voor burgerparticipatie. Ik vind de betrokkenheid van burgers bij besluiten erg belangrijk en wordt enthousiast van de diverse vormen van burgerparticipatie. In het voortraject van de ontwikkeling van nieuwe windmolens in Waalwijk hebben we goed kunnen zien dat de gemeente werk heeft gemaakt van burgerparticipatie. Windmolens zijn nodig en iedereen heeft daar verschillende meningen en ideeën bij en daar heeft de gemeente verschillende instrumenten gebruikt om de inwoners maximaal te kunnen bereiken. Een mooi voorbeeld voor toekomstige processen.

Door deelname van GroenLinksaf in het college heeft een koerswijziging plaatsgevonden als het gaat om in gaswinning uit Waalwijkse bodem. Er is in samenwerking met omliggende gemeenten, waterschappen en de provincie bezwaar ingediend tegen (extra) gaswinning.

Als laatste wil ik aangeven dat ik erg trots ben op mijn partij, omdat het een partij is die naast de politiek in de gemeenteraad, middenin de samenleving staat en oog heeft voor lokale ontwikkelingen. Zo steunt GroenLinksaf jaarlijks mooie initiatieven in de gemeente die raakvlak hebben met onze groene en sociale idealen.

Wat is voor jou een belangrijk aandachtspunt voor de komende raadsperiode?
Het allerbelangrijkste is dat we zo snel mogelijk de windmolens gaan realiseren. De wereld staat letterlijk in brand door klimaatverandering.

We moeten zo spoedig mogelijk oplossingen vinden om energie lokaal op te slaan en te gebruiken waarbij er een mogelijkheid tot koppeling met het landelijk netwerk mogelijk moet zijn voor de momenten dat het nodig is. Het blijven wachten op de technische mogelijkheden van de netbeheerder zorgt voor vertraging van de plannen. 

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER
voor elkaar WMO

WMO Beleid Waalwijk

Tijdens de Gemeenteraad van afgelopen donderdag heeft de voltallige raad ingestemd met het WMO Beleidsplan. Dat is een geweldig resultaat en een opsteker voor het

LEES MEER
baardwijkse overlaat

Geluidsscherm Baardwijk

Geluidsoverlast van de Maasroute A59, we hebben er in onze gemeente dagelijks mee te maken. Vooral de mensen in Baardwijk staan er mee op en

LEES MEER
groenlinksaf pleit voor beter OV

Beter OV in de kernen

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 9 maart 2023 stelde de Waalwijkse gemeenteraad het mobiliteitsplan vast. Een uitgebreid document waarin veel van de doelen van de

LEES MEER

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk