Maak kennis met Frank den Braven, kandidaat-raadslid voor GroenLinksaf

09-03-2022

Elke week tot aan de verkiezingen stelt één van onze top 10 kandidaten zich voor. Deze week: Frank den Braven, nummer 2 op de kandidatenlijst voor de verkiezingen op 14, 15 en 16 maart.

Wie ben je?

Mijn naam is Frank den Braven. Ik woon met mijn vrouw Manon in Waalwijk in de Hoef. Ik werk als docent Engels op het dr Mollercollege. Ik ben daar ook sectievoorzitter en coördinator IB Engels. Ik ben vanaf de oprichting betrokken geweest bij GroenLinksaf. De combinatie van sociaal en milieubewust spreekt mij enorm aan, het is voor mij dan ook altijd een logische beslissing geweest om voor GroenLinksaf de politiek in te gaan.

Wat zijn de successen van Groenlinksaf waar jij trots op bent?

GroenLinksaf heeft in alle periodes waarin zij deel uitmaakte van het gemeentebestuur laten zien een betrouwbare partner en een doelgerichte bestuurderspartij te zijn. Dat was in de laatste 4 jaar niet anders. Deelname aan een bestuur na 8 jaar oppositie gevoerd te hebben was niet vanzelfsprekend, maar op basis van goede afspraken en een duidelijk doel is dat toch goed gelukt. GroenLinksaf heeft het beleid een stukje in de door ons en onze kiezers gewenste richting op kunnen laten schuiven, zeker ook bij zaken waar we in de voorgaande bestuursperiode moeite mee hadden. Uiteindelijk is dat in een democratisch bestel het belangrijkste dat je aan je kiezers verschuldigd ben: trouw zijn aan je idealen!

Wat is voor jou een belangrijk aandachtspunt voor de komende raadsperiode?

Net zoals alle Nederlandse gemeenten heeft Waalwijk het moeilijk de zorg goed georganiseerd te krijgen en betaalbaar te houden. Dat probleem moet de aandacht houden die het verdiend! Daarnaast is er extra aandacht voor de twee grote uitdagingen van de komende periode: wonen en de energietransitie. Waalwijk heeft een flink tekort aan woningen. Er wordt nu een inhaalslag gemaakt met een aantal projecten, maar uiteindelijk moeten we zorgen dat er kwalitatief goede woningen komen die de woningnood ook echt structureel oplossen. Die nieuwe woningen moeten betaalbaar en duurzaam zijn. Verduurzaming is ook noodzakelijk in de bestaande woningvoorraad. De gemeente moet daar, waar nodig, bij zorgen dat het voor iedereen betaalbaar blijft.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Bedankt, Dilek!

We zijn Dilek Odabasi enorm dankbaar voor haar jarenlange inzet voor onze partij en de Waalwijkse gemeenschap. Haar toewijding en harde werk hebben een blijvende

LEES MEER

Verslag Filmavond: Maak het simpel!

Vrijdagavond 15 maart organiseerden we een filmavond bij Winterdijk30B. Met leden en niet-leden werd de documentaire Maak het simpel gekeken over ingewikkelde regels en vastgelopen

LEES MEER
Filmavond Maak het simpel!

Filmavond: Maak het simpel!

Dit jaar organiseert GroenLinksaf Waalwijk een aantal filmavonden waarop we met inwoners in gesprek gaan over een actueel onderwerp. Deze avonden zijn bedoeld voor alle

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk