Maak kennis met Frank den Braven, kandidaat-raadslid voor GroenLinksaf

09-03-2022

Elke week tot aan de verkiezingen stelt één van onze top 10 kandidaten zich voor. Deze week: Frank den Braven, nummer 2 op de kandidatenlijst voor de verkiezingen op 14, 15 en 16 maart.

Wie ben je?

Mijn naam is Frank den Braven. Ik woon met mijn vrouw Manon in Waalwijk in de Hoef. Ik werk als docent Engels op het dr Mollercollege. Ik ben daar ook sectievoorzitter en coördinator IB Engels. Ik ben vanaf de oprichting betrokken geweest bij GroenLinksaf. De combinatie van sociaal en milieubewust spreekt mij enorm aan, het is voor mij dan ook altijd een logische beslissing geweest om voor GroenLinksaf de politiek in te gaan.

Wat zijn de successen van Groenlinksaf waar jij trots op bent?

GroenLinksaf heeft in alle periodes waarin zij deel uitmaakte van het gemeentebestuur laten zien een betrouwbare partner en een doelgerichte bestuurderspartij te zijn. Dat was in de laatste 4 jaar niet anders. Deelname aan een bestuur na 8 jaar oppositie gevoerd te hebben was niet vanzelfsprekend, maar op basis van goede afspraken en een duidelijk doel is dat toch goed gelukt. GroenLinksaf heeft het beleid een stukje in de door ons en onze kiezers gewenste richting op kunnen laten schuiven, zeker ook bij zaken waar we in de voorgaande bestuursperiode moeite mee hadden. Uiteindelijk is dat in een democratisch bestel het belangrijkste dat je aan je kiezers verschuldigd ben: trouw zijn aan je idealen!

Wat is voor jou een belangrijk aandachtspunt voor de komende raadsperiode?

Net zoals alle Nederlandse gemeenten heeft Waalwijk het moeilijk de zorg goed georganiseerd te krijgen en betaalbaar te houden. Dat probleem moet de aandacht houden die het verdiend! Daarnaast is er extra aandacht voor de twee grote uitdagingen van de komende periode: wonen en de energietransitie. Waalwijk heeft een flink tekort aan woningen. Er wordt nu een inhaalslag gemaakt met een aantal projecten, maar uiteindelijk moeten we zorgen dat er kwalitatief goede woningen komen die de woningnood ook echt structureel oplossen. Die nieuwe woningen moeten betaalbaar en duurzaam zijn. Verduurzaming is ook noodzakelijk in de bestaande woningvoorraad. De gemeente moet daar, waar nodig, bij zorgen dat het voor iedereen betaalbaar blijft.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER
voor elkaar WMO

WMO Beleid Waalwijk

Tijdens de Gemeenteraad van afgelopen donderdag heeft de voltallige raad ingestemd met het WMO Beleidsplan. Dat is een geweldig resultaat en een opsteker voor het

LEES MEER
baardwijkse overlaat

Geluidsscherm Baardwijk

Geluidsoverlast van de Maasroute A59, we hebben er in onze gemeente dagelijks mee te maken. Vooral de mensen in Baardwijk staan er mee op en

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk