Maak kennis met Rauf Odabasi, kandidaat-raadslid voor GroenLinksaf

26-01-2022

Elke week tot aan de verkiezingen stelt één van onze top 10 kandidaten zich voor. Deze week: Rauf Odabasi. Rauf staat voor de verkiezingen in maart als nummer 8 op de kandidatenlijst.

Wie ben je?

Ik ben Rauf Odabasi. Ik woon in Baardwijk, ik ben 23 jaar en studeer bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg. Naast mijn studie werk ik als leerling-assistent op het Dr. Mollercollege en ben ik voetbaltrainer bij WSC van JO17-1. Wanneer ik nog tijd over heb, ben ik te vinden in de Turkse moskee in Waalwijk. Daar ben ik aanspreekpunt voor jongeren.

Wat zijn de successen van GroenLinksaf waar jij trots op bent?

GroenLinksaf is een partij met veel aandacht voor jongeren, onderwijs, sport en diversiteit. Dit zijn thema’s die ik zelf ook heel belangrijk vind in de politiek.

Het oprichten van het jongerenambassadeurs programma vind ik een mooi succes. Hiermee worden jongeren meer betrokken bij de lokale overheid. Er wordt meer mét jongeren gesproken dan óver jongeren.

In Waalwijk is er ook gekozen om de samenwerking tussen kinderopvang en basisschool te stimuleren door meer kindcentra te creëren. Daarnaast ben ik blij met de inzet van GoWaalwijk en SamenRKC, waardoor sport veel meer onder de aandacht is gebracht.

Tot slot wil ik noemen dat ik heel tevreden ben met GroenLinksaf als partij omdat er altijd aandacht is voor diversiteit. Een partij die handelt met respect voor diverse culturen en etniciteiten.

Wat is voor jou een belangrijk aandachtspunt voor de komende raadsperiode?

Als ik in de gemeenteraad zou komen wil ik werk maken van meer faciliteiten voor jongeren, met als belangrijkste pijler het verbeteren van het openbaar vervoer en andere vormen van duurzame mobiliteit.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

Vergaderschema najaar

In januari 2022 ging de Waalwijkse gemeenteraad over op een ander vergadermodel. In plaats van een cyclus met een A-raad en B-raad, werd er overgegaan

LEES MEER
Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk