Maak kennis met Veerle Joosen, kandidaat-raadslid voor GroenLinksaf

02-02-2022

Elke week tot aan de verkiezingen stelt één van onze top 10 kandidaten zich voor. Deze week: Veerle Joosen. Veerle staat voor de verkiezingen in maart als nummer 7 op de kandidatenlijst.

Wie ben je?

Ik ben Veerle Joosen, ik ben 22 jaar oud en ik woon in Waspik. Ik heb bestuurskunde gestudeerd aan Tilburg University en start in september met een master in bestuurskunde en duurzaamheid. In mijn vrije tijd ben ik veel aan het wandelen, sporten en lezen.

Ik ben actief bij GroenLinksaf omdat ik wil bijdragen aan een groene en sociale gemeente waar het fijn wonen is, iedereen zichzelf kan zijn en we werken aan een toekomstbestendige samenleving.

Wat zijn de successen van GroenLinksaf waar jij trots op bent?

Ik ben er trots op dat GroenLinksaf veel aandacht heeft voor armoede, biodiversiteit en verduurzaming. Daarnaast vind ik het heel goed dat er aandacht is voor wonen. De norm van minstens 30% sociale woningen bij grote projecten en de uitbreiding van de starterslening is mede te danken aan GroenLinksaf.

Tot slot vind ik het goed dat we ervoor hebben gezorgd dat de gemeente bij onderzoek naar de woning schaarste kijkt naar de mogelijkheden voor een opkoopbescherming, waarbij woningen niet zomaar kunnen worden opgekocht voor de verhuur en er meer woningen beschikbaar blijven voor mensen die er zelf in gaan wonen.

Wat is voor jou een belangrijk aandachtspunt voor de komende raadsperiode?

Ik wil me inzetten voor een schone leefomgeving en meer groen in onze gemeente. Daarnaast sta ik voor een eerlijke woningmarkt met aandacht voor verschillende doelgroepen, zoals starters en ouderen. Leegstaande kantoor- en winkelpanden kunnen waar mogelijk omgebouwd worden tot woningen en er moet gebouwd worden naar de behoeften van onze inwoners.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER
voor elkaar WMO

WMO Beleid Waalwijk

Tijdens de Gemeenteraad van afgelopen donderdag heeft de voltallige raad ingestemd met het WMO Beleidsplan. Dat is een geweldig resultaat en een opsteker voor het

LEES MEER
baardwijkse overlaat

Geluidsscherm Baardwijk

Geluidsoverlast van de Maasroute A59, we hebben er in onze gemeente dagelijks mee te maken. Vooral de mensen in Baardwijk staan er mee op en

LEES MEER
groenlinksaf pleit voor beter OV

Beter OV in de kernen

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 9 maart 2023 stelde de Waalwijkse gemeenteraad het mobiliteitsplan vast. Een uitgebreid document waarin veel van de doelen van de

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk