Maak kennis met Veerle Joosen, kandidaat-raadslid voor GroenLinksaf

02-02-2022

Elke week tot aan de verkiezingen stelt één van onze top 10 kandidaten zich voor. Deze week: Veerle Joosen. Veerle staat voor de verkiezingen in maart als nummer 7 op de kandidatenlijst.

Wie ben je?

Ik ben Veerle Joosen, ik ben 22 jaar oud en ik woon in Waspik. Ik heb bestuurskunde gestudeerd aan Tilburg University en start in september met een master in bestuurskunde en duurzaamheid. In mijn vrije tijd ben ik veel aan het wandelen, sporten en lezen.

Ik ben actief bij GroenLinksaf omdat ik wil bijdragen aan een groene en sociale gemeente waar het fijn wonen is, iedereen zichzelf kan zijn en we werken aan een toekomstbestendige samenleving.

Wat zijn de successen van GroenLinksaf waar jij trots op bent?

Ik ben er trots op dat GroenLinksaf veel aandacht heeft voor armoede, biodiversiteit en verduurzaming. Daarnaast vind ik het heel goed dat er aandacht is voor wonen. De norm van minstens 30% sociale woningen bij grote projecten en de uitbreiding van de starterslening is mede te danken aan GroenLinksaf.

Tot slot vind ik het goed dat we ervoor hebben gezorgd dat de gemeente bij onderzoek naar de woning schaarste kijkt naar de mogelijkheden voor een opkoopbescherming, waarbij woningen niet zomaar kunnen worden opgekocht voor de verhuur en er meer woningen beschikbaar blijven voor mensen die er zelf in gaan wonen.

Wat is voor jou een belangrijk aandachtspunt voor de komende raadsperiode?

Ik wil me inzetten voor een schone leefomgeving en meer groen in onze gemeente. Daarnaast sta ik voor een eerlijke woningmarkt met aandacht voor verschillende doelgroepen, zoals starters en ouderen. Leegstaande kantoor- en winkelpanden kunnen waar mogelijk omgebouwd worden tot woningen en er moet gebouwd worden naar de behoeften van onze inwoners.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Verslag Filmavond: Maak het simpel!

Vrijdagavond 15 maart organiseerden we een filmavond bij Winterdijk30B. Met leden en niet-leden werd de documentaire Maak het simpel gekeken over ingewikkelde regels en vastgelopen

LEES MEER
Filmavond Maak het simpel!

Filmavond: Maak het simpel!

Dit jaar organiseert GroenLinksaf Waalwijk een aantal filmavonden waarop we met inwoners in gesprek gaan over een actueel onderwerp. Deze avonden zijn bedoeld voor alle

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk