Maak kennis met Veerle Joosen, kandidaat-raadslid voor GroenLinksaf

02-02-2022

Elke week tot aan de verkiezingen stelt één van onze top 10 kandidaten zich voor. Deze week: Veerle Joosen. Veerle staat voor de verkiezingen in maart als nummer 7 op de kandidatenlijst.

Wie ben je?

Ik ben Veerle Joosen, ik ben 22 jaar oud en ik woon in Waspik. Ik heb bestuurskunde gestudeerd aan Tilburg University en start in september met een master in bestuurskunde en duurzaamheid. In mijn vrije tijd ben ik veel aan het wandelen, sporten en lezen.

Ik ben actief bij GroenLinksaf omdat ik wil bijdragen aan een groene en sociale gemeente waar het fijn wonen is, iedereen zichzelf kan zijn en we werken aan een toekomstbestendige samenleving.

Wat zijn de successen van GroenLinksaf waar jij trots op bent?

Ik ben er trots op dat GroenLinksaf veel aandacht heeft voor armoede, biodiversiteit en verduurzaming. Daarnaast vind ik het heel goed dat er aandacht is voor wonen. De norm van minstens 30% sociale woningen bij grote projecten en de uitbreiding van de starterslening is mede te danken aan GroenLinksaf.

Tot slot vind ik het goed dat we ervoor hebben gezorgd dat de gemeente bij onderzoek naar de woning schaarste kijkt naar de mogelijkheden voor een opkoopbescherming, waarbij woningen niet zomaar kunnen worden opgekocht voor de verhuur en er meer woningen beschikbaar blijven voor mensen die er zelf in gaan wonen.

Wat is voor jou een belangrijk aandachtspunt voor de komende raadsperiode?

Ik wil me inzetten voor een schone leefomgeving en meer groen in onze gemeente. Daarnaast sta ik voor een eerlijke woningmarkt met aandacht voor verschillende doelgroepen, zoals starters en ouderen. Leegstaande kantoor- en winkelpanden kunnen waar mogelijk omgebouwd worden tot woningen en er moet gebouwd worden naar de behoeften van onze inwoners.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

Vergaderschema najaar

In januari 2022 ging de Waalwijkse gemeenteraad over op een ander vergadermodel. In plaats van een cyclus met een A-raad en B-raad, werd er overgegaan

LEES MEER
Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk