Masterclass Lokale Politiek

Geïnteresseerd in lokale politiek? Affiniteit met groen of sociaal? Ja? GroenLinksaf start een masterclass Politiek Actief die precies wat voor jou is. Na het volgen van de masterclass heb je meer zicht op de werking van lokale politiek, de standpunten van de partij en jouw mogelijke rol in de lokale politiek. Lees onderaan dit bericht hoe je mee kan doen.

Waarom deze masterclass?

Nieuwkomers in de lokale politieke arena hebben vaak veel vragen of lopen tegen bepaalde zaken aan. GroenLinksaf wil geïnteresseerden helpen de kans te nemen om politiek actief te worden en hun doelen te verwezenlijken. Deze masterclass geeft de mogelijkheid kennis te maken en de eerste stappen te zetten.

Voor wie?

Deze masterclass is iets voor jou als jij Waalwijk een beetje socialer en groener wil maken. De lokale politiek zie je als één van de wegen om dit doel te bereiken. Ook ben je geïnteresseerd in het maatschappelijk debat en ben je bereid je hierin te verdiepen. Na afloop van de cursus ben je goed op de hoogte van de werking van de lokale politiek en heb je meer zicht op jouw kansen om actief te worden.

Hoe pakken we het aan?

Het programma is een combinatie van leren en doen. Tijdens masterclass bijeenkomsten krijg je uitgebreide informatie van personen met veel praktijkervaring, zoals raadsleden en bestuursleden van GroenLinksaf.

Wat bieden we?

De basis van de masterclass wordt gelegd in een viertal bijeenkomsten op maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur in Waalwijk. In elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal:

– Bijeenkomst 1 – Kennismaking met GroenLinksaf en haar idealen – 10 april 2017

– Bijeenkomst 2 – Gemeente en gemeenteraad – 8 mei 2017

– Bijeenkomst 3 – Politieke vaardigheden – 5 juni 2017

– Bijeenkomst 4 – Politiek actief! – 3 juli 2017

Gedurende de bijeenkomsten behandelen we actuele onderwerpen en gaan we praktijksituaties spelenderwijs oefenen. Tussen de bijeenkomsten verdiep je je in concrete onderwerpen.

Meedoen?

Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend. We verwachten een actieve houding om deze masterclass tot een succes te maken. Aanmelden kan gemakkelijk door je naam en contactgegevens te sturen naar sslaats@waalwijk.nl. Voor meer informatie kan je hier ook terecht. We hopen je op 10 april te verwelkomen.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

De begroting voor 2022

05-11-2021 De begroting van 2022 is de laatse begroting waar de huidige gemeenteraad over besluit. In 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats, de begroting voor 2023

LEES MEER

Afvalproeven grondstoffenbeleid

05-10-2021 We zijn blij dat er tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdagavond is besloten dat er afvalproeven uitgevoerd gaan worden om later te bepalen hoe

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk