Bezoek Kadoshop Paspartoe

09-03-2022

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan onze kandidaten op werkbezoek bij een aantal organisaties, bedrijven en instellingen waarmee wij een gedeelde visie hebben. Op vrijdag 4 maart gingen kandidaten Yvette van Laar, Anja Wens, Sandra van den Udenhout en Mieke Schapendonk op bezoek bij Kadoshop Paspartoe. Daar hadden zij een mooi gesprek met Lars, Wesley, Roy en Idja.

Paspartoe is een onderdeel van dagbesteding van stichting Prisma. Onze gedeelde visie is dat iedereen recht heeft op werk of een zinvolle dagbesteding. Dat geldt ook voor mensen met een beperking wat voor hen niet altijd vanzelfsprekend is. Prisma ondersteunt daarbij als dat nodig is. Bij Paspartout krijgen kunstenaars met een beperking de ruimte om hun creatieve talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is dat cliënten met hun talent een zichtbare plaats in de maatschappij verwerven en ervaren dat hun bijdrage ertoe doet!

Ze spraken met Lars, Wesley, Roy en een van de begeleiders Idja Marasabessy. Idja is trajectbegeleider, wat inhoudt dat zij samen met cliënten en bedrijven zoekt naar geschikte werkplekken. Lars, Wesley en Roy zijn daar een mooi voorbeeld van. Zij hebben, na eerst op verschillende plekken te mogen ontdekken waar hun talenten liggen inmiddels hun plek gevonden bij de catering van Paspartoe en Balade. Roy werkt op de werkplaats en heeft een taak waar hij veel plezier in heeft. Plaatsingen kunnen dus zowel intern als extern plaatsvinden zoveel mogelijk gericht op de behoefte en het talent van de mensen die het werk uitvoeren.

Het plaatsen van cliënten binnen reguliere bedrijven is soms lastig omdat men goede begeleiding wil bieden om het te laten slagen. Ook hierin denkt een trajectbegeleider mee en biedt Prisma  mogelijkheden om een traject zo goed mogelijk te laten slagen.

De kandidaten kregen een rondleiding en werden verrast door de vele ruimtes in het gebouw en de mooie producten die er door de kunstenaars worden gemaakt, maar ook door hoeveel werkzaamheden er naar de werkplaats gehaald worden. Roy maakt bijvoorbeeld rails voor klepjes van lantaarnpalen, er worden kaarten ingepakt, er is een houtafdeling, er wordt gestickerd en veel meer. Alles wat wordt gemaakt in de ateliers wordt verkocht in de winkel van het pand.

Binnenkort gaat de catering weer open voor publiek en is het weer mogelijk om er wat te drinken en te lunchen. Daar wordt weer naar uitgekeken door het cateringpersoneel.

De kandidaten zijn enthousiast ontvangen en hebben waardevolle informatie gekregen tijdens het bezoek.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER
voor elkaar WMO

WMO Beleid Waalwijk

Tijdens de Gemeenteraad van afgelopen donderdag heeft de voltallige raad ingestemd met het WMO Beleidsplan. Dat is een geweldig resultaat en een opsteker voor het

LEES MEER
baardwijkse overlaat

Geluidsscherm Baardwijk

Geluidsoverlast van de Maasroute A59, we hebben er in onze gemeente dagelijks mee te maken. Vooral de mensen in Baardwijk staan er mee op en

LEES MEER
groenlinksaf pleit voor beter OV

Beter OV in de kernen

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 9 maart 2023 stelde de Waalwijkse gemeenteraad het mobiliteitsplan vast. Een uitgebreid document waarin veel van de doelen van de

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk