Bezoek Kadoshop Paspartoe

09-03-2022

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan onze kandidaten op werkbezoek bij een aantal organisaties, bedrijven en instellingen waarmee wij een gedeelde visie hebben. Op vrijdag 4 maart gingen kandidaten Yvette van Laar, Anja Wens, Sandra van den Udenhout en Mieke Schapendonk op bezoek bij Kadoshop Paspartoe. Daar hadden zij een mooi gesprek met Lars, Wesley, Roy en Idja.

Paspartoe is een onderdeel van dagbesteding van stichting Prisma. Onze gedeelde visie is dat iedereen recht heeft op werk of een zinvolle dagbesteding. Dat geldt ook voor mensen met een beperking wat voor hen niet altijd vanzelfsprekend is. Prisma ondersteunt daarbij als dat nodig is. Bij Paspartout krijgen kunstenaars met een beperking de ruimte om hun creatieve talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is dat cliënten met hun talent een zichtbare plaats in de maatschappij verwerven en ervaren dat hun bijdrage ertoe doet!

Ze spraken met Lars, Wesley, Roy en een van de begeleiders Idja Marasabessy. Idja is trajectbegeleider, wat inhoudt dat zij samen met cliënten en bedrijven zoekt naar geschikte werkplekken. Lars, Wesley en Roy zijn daar een mooi voorbeeld van. Zij hebben, na eerst op verschillende plekken te mogen ontdekken waar hun talenten liggen inmiddels hun plek gevonden bij de catering van Paspartoe en Balade. Roy werkt op de werkplaats en heeft een taak waar hij veel plezier in heeft. Plaatsingen kunnen dus zowel intern als extern plaatsvinden zoveel mogelijk gericht op de behoefte en het talent van de mensen die het werk uitvoeren.

Het plaatsen van cliënten binnen reguliere bedrijven is soms lastig omdat men goede begeleiding wil bieden om het te laten slagen. Ook hierin denkt een trajectbegeleider mee en biedt Prisma  mogelijkheden om een traject zo goed mogelijk te laten slagen.

De kandidaten kregen een rondleiding en werden verrast door de vele ruimtes in het gebouw en de mooie producten die er door de kunstenaars worden gemaakt, maar ook door hoeveel werkzaamheden er naar de werkplaats gehaald worden. Roy maakt bijvoorbeeld rails voor klepjes van lantaarnpalen, er worden kaarten ingepakt, er is een houtafdeling, er wordt gestickerd en veel meer. Alles wat wordt gemaakt in de ateliers wordt verkocht in de winkel van het pand.

Binnenkort gaat de catering weer open voor publiek en is het weer mogelijk om er wat te drinken en te lunchen. Daar wordt weer naar uitgekeken door het cateringpersoneel.

De kandidaten zijn enthousiast ontvangen en hebben waardevolle informatie gekregen tijdens het bezoek.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Sjors Slaats kandidaat wethouder

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 12 juni heeft de kandidatencommissie bekend gemaakt dat er een opvolger is gevonden voor wethouder Dilek Odabasi. Zoals bekend gaat

LEES MEER

Bedankt, Dilek!

We zijn Dilek Odabasi enorm dankbaar voor haar jarenlange inzet voor onze partij en de Waalwijkse gemeenschap. Haar toewijding en harde werk hebben een blijvende

LEES MEER

Verslag Filmavond: Maak het simpel!

Vrijdagavond 15 maart organiseerden we een filmavond bij Winterdijk30B. Met leden en niet-leden werd de documentaire Maak het simpel gekeken over ingewikkelde regels en vastgelopen

LEES MEER
Filmavond Maak het simpel!

Filmavond: Maak het simpel!

Dit jaar organiseert GroenLinksaf Waalwijk een aantal filmavonden waarop we met inwoners in gesprek gaan over een actueel onderwerp. Deze avonden zijn bedoeld voor alle

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk