Op weg naar een klimaatneutraal Waalwijk: kaders opwek duurzame energie vastgesteld

29-01-2021

Waalwijk klimaatneutraal in 2043. Gisteravond is er een belangrijke stap gezet om deze ambitie te realiseren. De gemeenteraad heeft namelijk de kaders vastgesteld waarin de opwek van duurzame energie zal plaatsvinden door de Kadernota Grootschalige Opwek Duurzame Energie (KGODE) aan te nemen.

De kadernota is tot stand gekomen met veel betrokkenheid uit de samenleving. De gemeente heeft een omvangrijk participatietraject georganiseerd en ook de gemeenteraad heeft de opwek van duurzame energie veelvuldig besproken in verschillende bijeenkomsten met belanghebbenden. Echter hadden we graag gezien dat jongeren meer betrokken waren geweest.

Buiten het belang van de verduurzaming van onze energievoorziening in het kader van klimaatverandering is er ook een groot belang om de impact van de opwek van duurzame energie op de leefbaarheid en de leefomgeving te beperken. We dienden daarom een amendement in met LokaalBelang, VVD, D66 en CDA, waar we onder andere vragen om een afstandscriterium en een uitgebreide milieu effect rapportage (mer). Het amendement is aangenomen en daarmee zetten we onze vervolgstappen zorgvuldig met aandacht voor de mensen, het landschap en de natuur.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

Energietoeslag aanvragen

07-06-2022 De energietoeslag kan alleen deze maand nog aangevraagd worden. GroenLinksaf vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deze financiële hulp krijgen. Daarom besteden we

LEES MEER

Invoering opkoopbescherming

01-05-2022 De huidige wooncrisis is een groot probleem. Er is een grote vraag naar betaalbare woningen, ook in de gemeente Waalwijk. In september van vorig

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk