Racisme is onacceptabel!

“If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor”

– Desmond Tutu

De recente gebeurtenissen in Amerika hebben wereldwijd voor veel ophef en ontroering gezorgd. In veel landen komen mensen in opstand tegen structureel racisme en politiegeweld. Racisme is eeuwenoud en verankerd in politieke en institutionele systemen. Helaas komt racisme en discriminatie ook in Nederland voor. Daarom is het belangrijk om hier continu aandacht voor te hebben en te vragen.

Het is van groot belang om hierover te leren, want onwetendheid is een privilege. Door ons te verdiepen in de geschiedenis van racisme kunnen we hetgeen dat mensen die met racisme te maken hebben doorstaan veel beter begrijpen. Het is verschrikkelijk om vanwege de kleur van je huid te leven met een constante angst, geen eerlijke kans te krijgen bij veel banen, minder vertegenwoordigd te worden in de media en politiek, slachtoffer te zijn van etnisch profileren en stereotypering en ga zo nog maar even door. Wij vinden racisme in welke vorm dan ook onacceptabel.

Om racisme en discriminatie tegen te gaan is wereldwijde verandering nodig en de tijd voor verandering is nu. Een ieder van ons kan bijdragen aan solidariteit, gerechtigheid en gelijkwaardigheid. Laten we ons iedere dag hard maken tegen racisme en uitsluiting!

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het GroenLinksaf Bankje

Om te vieren dat GroenLinksaf dit jaar 40 jaar bestaat hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, vrienden en ondersteuners. Maar we

LEES MEER

Vergaderschema najaar

In januari 2022 ging de Waalwijkse gemeenteraad over op een ander vergadermodel. In plaats van een cyclus met een A-raad en B-raad, werd er overgegaan

LEES MEER
Zomer in de tuin: Koninginnepage

Terugblik eerste helft 2022

Voordat we de zomervakantie ingaan, kijkt GroenLinksaf terug op de eerste helft van 2022. Het jaar begon met aangescherpte coronamaatregelen. Net als de gemeenteraad, moesten

LEES MEER
Samen werken aan de Toekomst Coalitieakkoord 2022-2026

Samen werken aan de Toekomst

Coalitieakkoord 2022-2026 11-06-2022 Samen werken aan de Toekomst is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026. De presentatie ervan vond afgelopen donderdag plaats in het Schoenenkwartier.

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk