RKC en de starters en blijverslening

Tijdens de plenaire commissievergadering en daaropvolgende commissievergaderingen ruimte en samenleving kwamen verschillende interessante onderwerpen aan de orde.

RKC

Op 6 oktober 2016 was de publieke tribune van de raadszaal goed gevuld. Ook in de hal van het gemeentehuis keken mensen via schermen naar de plenaire commissievergadering. Dit alles omdat de financiële relatie tussen de Gemeente Waalwijk en RKC op de agenda stond. RKC dreigt de proflicentie te verliezen omdat de schuldenlast te hoog is. Als ze geen professioneel voetbal mogen spelen zijn ze  feitelijk failliet. Als oplossing wordt de verkoop van het stadion door de gemeente aan een projectontwikkelaar aangedragen. Een deal die de gemeente veel geld kost, net als een faillissement van RKC overigens. Al met al een moeilijk voorstel waar wij veel vragen over hebben. Het voorstel is te vinden op de website van gemeenten Waalwijk. Hier kunt u ook de vergadering terugkijken.

Mascotte RKC op tribune
Mascotte RKC op tribune
Fractie GroenLinksaf
Fractie GroenLinksaf tijdens de commissiebehandeling RKC

Starterslening en blijverslening

GroenLinksaf maakt zich al langere tijd hard voor de starterslening en de blijverslening. Een starterslening maakt een eerste stap voor starters op de woningmarkt mogelijk. Hierdoor blijven jongeren behouden voor Waalwijk. Een blijverslening zorgt juist dat hulpbehoevenden langer thuis kunnen blijven wonen, omdat financiering voor woningaanpassingen gemakkelijker wordt. Een wens van veel hulpbehoevenden. Wij zijn dan ook erg blij dat het college nu met dit voorstel komt.

Diverse

Verder kwamen tijdens de vergadering de Omgevingsdienst en buitensport locaties ter sprake. Wij hebben onze zorgen geuit over de ontwikkelingen bij de Omgevingsdienst en hebben de wethouder om aanvullende informatie gevraagd.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER
voor elkaar WMO

WMO Beleid Waalwijk

Tijdens de Gemeenteraad van afgelopen donderdag heeft de voltallige raad ingestemd met het WMO Beleidsplan. Dat is een geweldig resultaat en een opsteker voor het

LEES MEER
baardwijkse overlaat

Geluidsscherm Baardwijk

Geluidsoverlast van de Maasroute A59, we hebben er in onze gemeente dagelijks mee te maken. Vooral de mensen in Baardwijk staan er mee op en

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk