Stop de plezierjacht!

13-11-2020

Stop de plezierjacht!

Elk jaar worden er in Nederland meer dan 250.000 wilde konijnen, hazen, fazanten en houtduiven gedood tijdens de plezierjacht. De aantallen van deze dieren in de natuur nemen zorgwekkend af. Sinds 3 november staan de haas en het konijn zelfs op de Rode Lijst van bedreigde zoogdieren.

Ook in de gemeente Waalwijk zijn er jagers actief tijdens het jachtseizoen. Wij maken ons zorgen over de wilde dieren en vinden plezierjacht niet van deze tijd! Ben jij het daar mee eens? Dan vragen we je de campagne #stopdeplezierjacht van de Dierenbescherming te steunen waarmee de Dierenbescherming pleit voor een verbod op de wildlijst. Dit kan door een van de protestkaarten van de Dierenbescherming te tekenen via deze pagina. Deze kaarten worden in januari rondom het debat Natuur aan de Tweede Kamer aangeboden. Hoe meer kaarten, des te meer invloed deze actie zal hebben.

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk