Verslag verkiezingen: tevreden met behoud positie als derde partij

21-03-2022

Na een positieve campagne gevoerd te hebben vanuit onze groene en sociale idealen, kijken wij tevreden terug op de verkiezingsuitslag. Ondanks het verlies van een zetel zijn wij de derde grootste partij gebleven. We gaan er dan ook alles aan doen om de komende periode onze kiezers niet teleur te stellen.

Wij blijven ons vol enthousiasme inzetten voor een groene en sociale gemeente met aandacht voor mens, dier en natuur. De  groeiende aandacht voor groen en sociaal in de partijprogramma’s van alle andere partijen stemt ons hoopvol, daardoor kunnen we constructief samenwerken.

De steeds lagere opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen vinden wij zorgwekkend. Hiermee komt het draagvlak onder de lokale politiek steeds meer onder druk te staan. Dit betekent dat de politieke partijen de komende jaren nog meer moeten doen aan het vergroten van de betrokkenheid van onze inwoners bij de lokale politiek.

Het verschil in opkomst tussen landelijke en gemeentelijke verkiezingen en diverse onderzoeken geven aan dat de invloed, rol en de taken van de gemeenteraad niet duidelijk zijn bij veel inwoners. Ook daar is meer aandacht voor nodig.

Wat in de verkiezingsuitslag opvalt is natuurlijk de verrassende groei van Lokaal Belang. Daarnaast valt op dat de huidige coalitie, ondanks het zetelverlies van VVD, GroenLinksaf en CDA, nog steeds een grote meerderheid houdt in de gemeenteraad. GroenLinksaf is niet aan zet in de coalitievorming, dus wij wachten de onderhandelingen rustig af. De afgelopen vier jaar hebben wij aangetoond een betrouwbare bestuurderspartij te zijn. Ook voor de komende periode zijn wij bereid onze verantwoordelijkheid te nemen. Op basis van deze uitslag zien we zeker mogelijkheden! 

DENK JE MET ONS MEE?

GroenLinksaf zet zich in voor een groene, sociale en rechtvaardige wereld. We willen onze idealen realiseren, binnen en buiten de politiek. We zijn praktisch ingesteld, gericht op concrete resultaten op korte en lange termijn. Wil je met ons meedenken door lid te worden?

DEZE ARTIKELEN VIND
JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Nieuwe bomen Crispijnstraat Waalwijk

Vragen over Bomen

We hebben de afgelopen tijd heel veel vragen en opmerkingen gekregen over de bomenkap langs de Mozartlaan in Waalwijk. Begrijpelijk, want het is een ingrijpende

LEES MEER
voor elkaar WMO

WMO Beleid Waalwijk

Tijdens de Gemeenteraad van afgelopen donderdag heeft de voltallige raad ingestemd met het WMO Beleidsplan. Dat is een geweldig resultaat en een opsteker voor het

LEES MEER
baardwijkse overlaat

Geluidsscherm Baardwijk

Geluidsoverlast van de Maasroute A59, we hebben er in onze gemeente dagelijks mee te maken. Vooral de mensen in Baardwijk staan er mee op en

LEES MEER
groenlinksaf pleit voor beter OV

Beter OV in de kernen

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 9 maart 2023 stelde de Waalwijkse gemeenteraad het mobiliteitsplan vast. Een uitgebreid document waarin veel van de doelen van de

LEES MEER

SAMEN NAAR EEN betere toekomst

Word lid

van Groenlinksaf

Waalwijk